ŐRBOTTYÁNBAN KÉT BÖLCSŐDE ÉPÜLT FEL ADDIG, AMÍG VÁCON EGY SE

Számos olyan település van a váci és a szobi járásban, amelyik kihasznál minden pályázati lehetőséget, az elnyert kormányzati támogatást pedig gondosan felhasználja. Ezek közé tartozik Őrbottyán is, ahol két év alatt két bölcsődét épített fel az önkormányzat. A váci balliberális városvezetésnek viszont közel négy év és több száz millió forintos állami támogatás sem volt elég ahhoz, hogy egyetlen bölcsődét felépítsen.

Évek óta várják a váci kisgyermekes családok, hogy végre megnyíljon a Bauer Mihály utcai bölcsőde, aminek még mindig tartanak a munkálatai.

Év végén azonban minden határidő lejár. Legkésőbb december 31-ig el kell készülnie a bölcsődének, máskülönben a városnak vissza kell fizetnie azt a támogatást, amit a kormánytól kapott a kivitelezésre.

Vácra két részletben 570 millió forint érkezett a Bauer Mihály utcai bölcsőde kialakítására, de Matkovich Ilonáék addig húzták-halasztották a kivitelezést, hogy a megemelkedett árak miatt most már az önkormányzat anyagi hozzájárulására is szükség van.

Miközben a váci városvezetés egyetlen bölcsődét nem volt képes felépíteni közel négy év alatt, addig számos környékbeli településen ez nem okozott problémát az önkormányzatoknak.

Bölcsődét avattak többek között Rádon, Sződligeten, Pencen, Kisnémediben és Őrbottyánban is. Utóbbi településen kettőt is, egyet tavaly és egyet idén. A napokban pedig egy újabb bölcsőde alapkövét teszik le Őrbottyánban.

Vagyis számos jó példa van arra, hogyan lehet egy települést olyan beruházásokkal fejleszteni pályázatokból, amik által javul az ott élők életszínvonala és bővülnek a helyi szolgáltatások.

Sok település már ezt az utat járja, de a váci baloldali városvezetés inkább játszik a váciak pénzével, ugyanis ha idén nem készül el az új bölcsőde, a váciak adóforintjaiból kell visszafizetni az állam felé 570 millió forintot.