TURAI JÁNOS NEM CSODÁLKOZIK AZON, HOGY A „ZSIDÓKÁRTYÁT” ISMÉT ELŐKAPARTÁK MATKOVICHÉK

Turai János a Duna-Ipoly-Galga Holokauszt Oktatási Központ vezetője is csatlakozott a Védjük meg Vácot! nyilatkozathoz, amit váci jobboldali, baloldali és független közéleti vezetők közösen írtak alá. Azt állítják, hogy a mostani baloldali városvezetésnél nem volt soha rosszabb kezekben Vác a rendszerváltás óta. A nyilatkozat megjelenése után a váci önkormányzat lapja is írt, amire Turai János nyílt levélben reagált.

A Váci Hírnök így írt Turai Jánosról: „előszeretettel hivatkozik magára a Vác környéki zsidóság képviselőjeként, azonban a fideszes antiszemitizmust valamiért nem ítéli el: az antiszemita megszólalásairól is ismert Bayer Zsoltot korábban barátjának nevezte, a valódi zsidó szervezetekkel ellentétben a miniszteri szintű Horthy-megemlékezésektől nem határolódott el.”

Turai János reagálását változtatás nélkül közöljük:

„Büszke vagyok arra, hogy olyan emberek társaságában lehetek, akik a városért
sokkal többet tettek, mint a jelenleg  uralkodó innen- onnan összetákolt politikai kurzus.

Köszönöm, hogy a városi lakájmédia leközölte mindazon személyek fényképét,
akik nyilvánosan tiltakozni mertünk az uram, bátyám megmosdatott és a választásokhoz  közeledve egyre jobban cukinak festett, báránybőrben
öltöztetett farkasok ellen.

Nem  csodálkozom  azon, hogy az  elmaradhatatlan  »zsidókártyát« ismét előkaparták, mint a gondosan  álcázott  antiszemitizmusukat, amit  én rám is többször osztottak, testvérkéjükkel, a Vác és Környéke oldallal.

Többek között azt is megírták rólam, hogy előszeretettel hivatkozom a Vác és
környéke zsidóság képviselőjeként, ami mindig is csípte a szemüket, mert sehogy sem tudnak elnémítani, a konfrontáció igazi okát  viszont bölcsen elhallgatják, jelenleg sem írnak róla, pedig nagyon érdekes lenne.

Meg aztán azt is le tudták írni, hogy Bayer Zsoltot korábban barátomnak neveztem, a valódi zsidó szervezetekkel ellentétben. Hát igen, Bayer Zsoltot nem csak korábban, hanem jelenleg is barátomnak tartom, aki kendőzetlenül, olykor szenvedélyesen megmondja és leírja a valóságot, szakmai tudásához nem fér kétség.

Az sem felejthető, hogy ez a városvezetés egy kiállításra való meghívásával
pontosan ellenem és az általam vezetett  hitközség lejáratása céljából meghívta a MAZSIHISZ volt  elnökét, főrabbiját és főkántorát, akik  velük összekacsintva személyem ellen nyilatkoztak. Tőlük azt remélték, hogy  engem »rendre utasítanak« és esetleg le is válthatnak, hát kedveseim ez merő kudarc volt.”

 

kiemelt kép: dunakanyarinapok.hu