BIDEN AZ „APÁT” ÉS AZ „ANYÁT” RADÍROZNÁ KI, MATKOVICHÉK A „LÁNYT” ÉS A „FIÚT” TÖRÖLTÉK

A Biden-kormányzat olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amely törölné az „anya”, az „apa”, az „apaság”, valamint az angolban használatos és a nemre utaló névmásokat a gyermekgondozással kapcsolatos szabályozásból. Vácról a „kisfiúk” és a „kislányok” tűntek el.

Ez a javaslat Joe Biden elnök végrehajtó utasításaival összhangban arra törekszik, hogy a szövetségi kormány átfogó megközelítést alkalmazzon a méltányosság előmozdítása érdekében mindenki számára, beleértve az LMBTQI+ közösségek tagjait is – írja a CatholicVote. 

Hasonló intézkedés Vácon már megvalósult 2020-ban. Ahogy arról akkor beszámoltunk, a városi közpénzből kiadott Váci Napló anyakönyvi híreiből minden előzmény nélkül eltűnt a „fiú” és a „lány” kifejezés, hirtelen mindenki „gyermek”-ké változott.

Az aprónak tűnő, ám annál jelentősebb változtatás vélhetően a genderelmélet képviselőinek nyomására született. Vác polgármestere, Matkovich Ilona egykori újságíróként közismerten elkötelezett támogatója a genderideológiának. Az sem lehetett véletlen, hogy megválasztásakor elsők között egy LMBTQ szervezet tüntette ki őt a szimpátiájával.

Vácon akkor petíció is indult, amiben több ezer aláíró szólította fel Matkovich Ilonát, tegyen lépéseket annak érdekében, hogy a Váci Napló anyakönyvi híreiben a lányok újra lányok és a fiúk újra fiúk lehessenek, ne pusztán gyermekek.

A városlakók ezt azóta sem tudták elérni annál a Matkovich Ilonánál, aki azzal kampányolt, hogy ő minden váci polgármestere akar lenni. Az alábbi két képen is jól látható, hogy 2019-ben, amikor még jobboldali vezetése volt Vácnak, a szülőknek „fiuk” vagy „lányuk” született. Napjainkban viszont – a balliberális Matkovich Ilona vezetése alatt – egyszerűen csak „gyermek” születik az anyakönyvi hírek szerint.