REMÉNYSÉG HAGYOMÁNY: OKTÓBER 5-ÉN ISMÉT KEGYELETI VÁLTÓFUTÁS AZ ARADI VÉRTANÚK TISZTELETÉRE

A mindenkori önkormányzat politikai összetételétől, színezetétől függetlenül a város október 6-ához, a nemzeti gyásznaphoz kötődő megemlékezésének kiemelkedő eseménye a Váci Reménység Egyesület szervezte kegyeleti váltófutás, amit az idén október 5-én 11.30 órai kezdettel rendeznek a Vanyek Béla Sportcentrumban.

Az 1849. október 6-án kivégzett 13 aradi vértanú előtt tisztelgő „Kegyeleti váltófutás” a VRE egyik legfontosabb hagyománya, az idén már 34. alkalommal rendezik meg.

Jelentkezés a versenyre, résztvevők:

Előzetesen az info@vaciremenyseg.hu email címen október 4-e 12 óráig, a helyszínen a verseny napján 11:00-11:15-ig.
A verseny résztvevői: általános iskolák tanulói, lányok-fiúk 6-15 éves korig, középiskolák tanulói, lányok-fiúk, 14-19 éves korig, felnőtt korosztály, női-férfi, 18 éves kortól.
A versenyre 13 fős csapatok jelentkezését várják.
A váltóbotokat a Váci Reménység Egyesület biztosítja a versenyzők részére.
A stafétát a 13.-ik, azaz az utolsó versenyzőnek a célba érkezéskor a versenybírónak át kell adnia, csak ebben az esetben értékelhető az eredmény!

Program

11:20 – csapatok váltóhelyre való felvezetése
11:30 – ünnepélyes megnyitó
12:00 – versenykezdés

Eredményhirdetés: A helyszínen éremdíjazásban részesülnek a kategóriák I., II., III. helyezett csapatai, valamint az abszolút győztes vándorserleget kap, melyet egy évig őrizhet. Az a győztes, akik három alkalommal elnyeri ezt a címet, végleg megtarthatja a vándorkupa egy példányát.