TÉRKÉPES BOLTSZŰRŐ FUNKCIÓVAL BŐVÜLT AZ ÁRFIGYELŐ RENDSZER

A kedvenc boltok beállítása funkciónak köszönhetően a vásárlók kiválaszthatják kedvenc üzleteiket és az ott megvásárolható termékek alapján állíthatják össze bevásárlólistájukat – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium. 

A közlemény szerint a tárca és a Gazdasági Versenyhivatal szakmai együttműködésének eredményeként létrejött árfigyelő rendszer már három hónapja támogatja az infláció letörését.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az online platform legújabb funkciói még nagyobb segítséget nyújtanak a fogyasztóknak  vásárlási döntéseik meghozatalában, és fokozza a versenyt a kereskedelmi láncok között, hozzájárulva az infláció további csökkenéséhez.

A platform indulásához képest több élelmiszer ára 15 százalékot meghaladó mértékben csökkent, köztük a lisztek, a margarin és a spagetti ára is. A kenyerek és a tejtermékek átlagosan 8-9 százalékkal lettek olcsóbbak. A húsok közül leginkább a pulykamellfilé ára mérséklődött, közel 12 százalékkal. A zöldségek átlagosan 14 százalékkal, a gyümölcsök pedig közel 8 százalékkal kevesebbe kerülnek, de egyes zöldségek ára több mint 20 százalékkal csökkent.

A látogatottsági adatok az online platform népszerűségéről tanúskodnak, ugyanis már több mint 1,25 millió látogatója volt, illetve az új felhasználóbarát funkcióknak köszönhetően a látogatók egyre több időt töltenek el az oldalon.