SZÁDOCZKI IMRE: ABBAN ÉRTÜNK EGYET, HOGY AZ ELMÚLT 30 ÉV LEGROSSZABB VÁROSVEZETÉSÉVEL ÁLLUNK SZEMBEN

Védjük meg Vácot! címmel írtak alá közös nyilatkozatot váci jobboldali, baloldali és független közéleti vezetők, akik azt állítják, hogy a mostani baloldali városvezetésnél nem volt soha rosszabb kezekben Vác a rendszerváltás óta.

A közös nyilatkozatot aláírta Rétvári Bence Vác KDNP-s országgyűlési képviselője és Bartos Ferenc Vác rendszerváltó polgármestere; Bóth János Vác korábbi MSZP-s polgármestere és országgyűlési képviselője; Papp Éva a DK korábbi választókerületi elnöke, a Közösen a Városért Egyesület elnöke; Néveri István ügyvéd, korábbi független polgármester-jelölt; Vásárhelyi Tamás korábbi civil polgármester-jelölt, a Közösen a Városért Egyesület tagja; Csereklye Károly a Vác Városért Választási Egyesület önkormányzati képviselője; Szádoczki Imre a váci Fidesz elnöke; Szabó Csaba a váci Fidelitas elnöke; Imre Zsolt korábbi Fideszes országgyűlési képviselő, a Váci Polgári Fórum vezetője; Lukács Balázs a Polgári Vállalkozók a Dunakanyarért Egyesület elnöke; Turai János a Duna-Ipoly-Galga Holokauszt Oktatási Központ vezetője; Kucsák Gábor könyvkötőmester és Papp László a Modern Művészeti Gyűjtemény vezetője.

Az összefogásban részt vevők szerint „a náci és perverz képviselőket a városvezetésnek nem védenie, hanem lemondatnia kellene. A párbeszédről és konszenzusról nem beszélni kellene, hanem tenni érte. A városi sportot és kultúrát nem leépíteni, hanem segíteni kellene. Vácon normális közéleti viszonyokra lenne szükség. De erre Matkovich Ilona és szövetségesei képtelenek” – áll a nyilatkozatban.

Ilyen széles körű, közös nyilatkozat még sose jött létre Vác rendszerváltás utáni történetében, a pártokon átívelő ilyen széleskörű egyetértésre még nem volt példa.

Egyértelműen és élesen fogalmaznak az aláírók: „Matkovich Ilona rezsimje botrányt botrányra halmoz. A fékezhetetlen privatizáció, a városi vagyon felélése, az adóemelések, az agresszív stílus és a korrupció nem szolgálja a város érdekeit”

„A város vagyona csökken, miközben a városvezető családjának vagyona ugrásszerűen nő. Folyamatosan csökken a váciak bizalma a városvezetők iránt” – írták le a dokumentumban.

Emellett hangsúlyozták azt is, hogy „a környező települések soha nem látott fejlődésen mentek keresztül az utóbbi években. Vác eközben milliárdos kormányzati forrásokról mondott le, mintha a városvezetők célja nem a településük fejlesztése, hanem a politikai feszültségkeltés lenne.”

Az erről készült riportunkat a facebook-oldalunkon nézhetik meg.