MÁR TÖBB MINT 1500-AN JELENTKEZTEK A BÖRZSÖNY RINGRE

Idén már ötödik alkalommal, szeptember 23-án rendezik meg Magyarország egyik legnépszerűbb kerékpáros teljesítménytúráját, a Börzsöny Ringet.

A résztvevők reggel 10 órakor indulnak el Szobról. A hosszabb, 90 km-es távon a Dunakanyarban, a Börzsöny dombjain keresztül tekernek, majd az Ipoly folyó mentén visszatérnek az indulók a kiindulópontra, Szobra. A kerékpárosok egyaránt érintenek történelmi és szakrális helyeket, valamint természeti látványosságokat a kitáblázott útvonalon.

A nevezés ebben az évben is ingyenes. A szervezők négy frissítőponttal készülnek, ahol ásványvizet, pogácsát, gyümölcsöt vehetnek magukhoz a résztvevők. Ráadásul igény szerint tapasztalt kerékpárosoktól kapnak majd segítséget a 90 km-es táv teljesítésében.

A családokat a tavaly nagy sikert aratott 30 km-es Családi Ipolykör várja, akik egy közös élménnyel gazdagodhatnak, ha elindulnak az Ipoly folyó és a Burda-hegy közötti partszakaszon, érintve a Felvidéket is. Az Ipolykör útja füves, homokos szakaszokból áll, így egy hétköznapi mountain bike használatával kényelmesen megtehető.

A Börzsöny Ring startját és a másfél órával később rajtoló Családi Ipolykört is zenés bemelegítés előzi meg, hogy minden résztvevő hangulatba kerülhessen a távok teljesítése előtt.

Gasztronómiai élményekből és zenei kísérőprogramokból sem lesz hiány. Büfék és fast food kocsik gondoskodnak majd az ínycsiklandozó fogásokról. Este hat órától a Fiesta táncoltatja meg a közönséget, majd hét órától DJ Henryk retro partija zárja a napot.

A rendezvény fővédnöke Rétvári Bence országgyűlési képviselő. A programra eddig már több mint 1500-an regisztráltak.
További információk és jelentkezés a https://borzsonyring.hu/ oldalon, valamint a Börzsöny Ring Facebook-oldalán.