IGAZAT ÍRT A 0627.HU – MATKOVICH FIÁNAK CÉGE VALÓBAN ÉLET- ÉS BALESETVESZÉLYES TÁRSASHÁZAT ÉPÍTETT

Jogerősen elvesztette Matkovich Ilona váci polgármester fia, Pajor Dániel és cége, a Geo-Art Team Kft. a sajtópert a 0627.hu szerkesztősége ellen a botrányos Hangyavár Lakások referencia társasháza, a Liszt Ferenc sétányon lévő társasház ügyében – számolt be róla a 0627.hu. 

”….azon sérelmezett közlésrész, miszerint a Vácott a Geo-Art Team Kft. által felépített társasházat nem a terveknek megfelelően építették fel és az élet- és balesetveszélyes, egyrészt az elsőfokú bíróság helyes indokolása szerint valós és igazolt tényeken alapuló közlés…” – áll a jogerős ítélet indoklásában.

A 0627.hu tehát valós tényeket közölt. A lap emlékeztetett: 2022 őszén a Liszt Ferenc sétány 23. szám alatti társasház tulajdonosainak azzal kellett szembesülniük, hogy a Budapest Környéki Törvényszék jogerős ítéletével megsemmisítette az épület fennmaradási engedélyét.

A 0627.hu beszámolt az épületet érintő tényekről és feltette a kérdést: vajon lebontják-e az épületet? Az építtető Geo Art Team Kft., valamint Pajor Dániel, Matkovich Ilona polgármester fia beperelte a 0627.hu-t.

Mind első és mind másodfokon, azaz jogerősen is a 0627.hu-nak adott igazat a bíróság, hiszen mint ahogy a Budapest Környéki Törvényszék ítéletében olvasható, cikkük „valótlan tényeket nem tartalmaz, ezért helyreigazításnak nincs helye”.

Mindemellett a társasháznál korábban helyszíni szemlét tartott a katasztrófavédelem, amelyen Ferencz Gellért felelős műszaki vezető beismerte, hogy számos dolgot nem úgy építettek meg, ahogy az a tervekben szerepel.

2023. július 16-án este ugyanezen társasháznál keletkezett tűzhöz riasztották a váci hivatásos tűzoltó-parancsnokság egységeit – tudta meg a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől a 0627.hu. A portál szerint a tűzesetet követően, – talán nem véletlenül – az elmúlt hetekben a beruházó cég nagy erőkkel megkezdte a társasház átépítését.