A MATKOVICH-OLDAL ÜZENETÉRE: EGY-KÉT ÉRDEKLŐDŐ KATTINTÁS TERMÉSZETESEN MÉG NEM KEDVELÉS FELTÉTLENÜL

Mindenki közösségi média aktivitása nyitott könyv az orwelli értelemben vett nagy tesóknak, gondolatrendőröknek, píszí felügyelőknek, ez ugyebár nyilvánvaló mindenkinek, kis szerkesztőségünk újságírója legutóbb mégis meglepődött, amikor Vác polgármesterének fészbuk oldaláról kapott jelentést, miszerint 22 ponttal felkerült az augusztus 20-26-ai hét toplistájára.

Váltsunk személyesre!
Nem érhet az a vád, hogy nagy követője-kedvelője lennék Vác városvezetőjének, ehhez képest mégis jelentést kaptam arról, hogy milyen aktív voltam a közösségi média oldalán augusztus 20 – 26. között.

Mielőtt bárki elkönyvelne “a” Matkovich Ilona titkos, összeesküvő udvaroncaként, leszögezem: csakis azért figyeltem rá a polgármester oldalára, hogy lássam, kiteszi-e teljes terjedelemben az augusztus 20-a nemzeti ünnepének városi megemlékezésén előadott fertelmesen alkalmatlan és méltatlan beszédének vágatlan verzióját.

Erre kaptam 22 pontot és rögtön felkerültem a látogatók toplistájára – nagy kérdés, hogy ez kinek hízelgő tény, kinek kevésbé az.

A szájzáras, agyoncenzúrázott Vácon ezen kis cikk után valószínűleg kikerülök még több oldal követői közül, de tudják mit a felelősök, nagyjából egyáltalán nem érdekel, ha esetleg tényleg így lesz, az is őket minősítené inkább.
Vácon erősen bukóban van a demokrácia, ebben a kiskirálynőségben a véleménymondási szabadság nagyjából a nullához konvergál a hivatalos városházi honlapon, és az egyéb lakájsajtóban, de legyünk pozitívak: van élet, van levegő ezeken a fórumokon kívül is.