SZEPTEMBER 8-22. KÖZÖTT LEHET JELENTKEZNI A 60 ÉVES CEMENTGYÁR HÓNAP VÉGI NYÍLT NAPJÁRA

Szeptember végén, egészen pontosan 29-én ismét megnyitja kapuit az érdeklődők előtt az alapítása 60 éves jubileumát ünneplő Váci Cementgyár, a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

A szeptember 29-re tervezett eseményen a résztvevők betekintést nyerhetnek egy európai színvonalon működő cementgyár mindennapjaiba. Kreatív, interaktív és érdekes programok során ismerhetik meg a cementgyártás folyamatát, az alkalmazott technológiákat és berendezéseket, valamint a DDC környezetbarát filozófiáját. A nyílt napról és az azzal kapcsolatos regisztrációról bővebb információk a cég közösségi média oldalán és a www.duna drava.hu honlapon.

A DDC 2023-ban ünnepli a Váci Cementgyár fennállásának 60. évfordulóját. A régió, és az ott élő lakosság elkötelezett támogatójaként a 6 évtized alatt komplex családbarát stratégiát alakítottak ki, amely szorosan kötődik a szerteágazó társadalmi felelősségvállalási programjukhoz.

A cég honlapjának megemlékező, társadalmi felelősségvállalási programjukat vázoló összefoglalójából:
„1963. március 20-án, egy zord és esős napon gyújtották be az első kemencét a Váci Gyárban. Ezt a tüzet azóta is táplálja a gyár minden egyes dolgozója, lángjainak köszönhetően pedig fejlődéssel és gyarapodással teli 60 évet hagytak maguk mögött.
Azonban nem csak saját fejlődésünket tartjuk kiemelten fontosnak. Aktuális lehetőségeinkhez mérten mindig törekszünk a térség és a város kulturális és sportéletének támogatására, valamint a munkatársak jólétének növelésére is.


»Működésünk során kiemelten fontosnak tartjuk a környezetünkkel harmóniában történő együttélést. Éppen ezért a társadalmi felelősségvállalási programokon keresztül a tehetséggondozásban, illetve a környezeti nevelésben is jelentős szerepet vállaltunk, és jelenleg is vállalunk.
Jó példa erre a 7. zöld alternatíva vetélkedő, amelynek idén májusban a Váci Gyár adott otthont. A vetélkedőn vállalkozó szellemű középiskolás csapatok mérték össze tudásukat és ismerték meg a gyárat.
Emellett pedig a Zöld Megoldás-pályázat is a menetrend szerint halad; a 2022/23-as időszakban nyertesként kihirdetett pályázók javában dolgoznak az elképzelések megvalósításán.


Sőt, a DDC szuperhősök elnevezésű – önkéntes hulladékgyűjtési – programon a kollégákkal közösen megtisztítottuk a Hermány dűlőt és a Sejcei Mészkőbánya környékét is.
Azt se felejtsük el, hogy vállalatunk is csatlakozott a »vágatlan május« kezdeményezéshez, amelynek keretében a Váci Cementgyárban kijelöltünk olyan füves, vadvirágos helyszíneket, amelyeket abban a hónapban nem kaszáltattunk le, ezzel meghagyva a méhlegelőket a beporzók számára.
Fontos kiemelnem azt is, hogy felelősséggel tartozunk a munkavállalóinkért, az ő elégedettségük és jólétük alapvető vállalatunk számára. Éppen ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy a munkavállalók a DDC-re, mint stabil és megbízható, családbarát munkahelyre tekintsenek. Hálánk és köszönetünk jeléül idén is megrendeztük kollégáink és családtajaik számára a családi napot, ezúttal a budakeszi vadasparkban« – nyilatkozta Szilágyi Zsolt, a vállalat elnök-vezérigazgatója.