VILÁGBAJNOKSÁGI VÁCI KÉPESLAP AZ IMPOZÁNS NEMZETI ATLÉTIKAI CENTRUMBÓL

Az magától értetődő, hogy a Váci Reménység Egyesület atlétikai szakágának számos tagja ott volt a Nemzeti Atlétikai Centrum lelátóin a vasárnap zárult világbajnokság nézőjeként, de a keddi napon a Vác Városi Evezős Club kis delegációja ugyancsak felülhetett a lelátóra, és ki tudja, milyen sokan látogattak még el városunkból az arénába, hogy csodát lássanak.

Az élményről így számolt be Magyari József, a VRE atlétikai szakosztályának vezetője:
„Óriási boldogság, büszkeség és motiváció! Hatalmas szurkolás! Életre szóló felejthetetlen élmény! Rengeteg tapasztalat gyűjtés! Budapesti Atlétika VB 2023: női gerelyhajítás selejtező! Moravcsik Angéla és Szilágyi Réka! Hajrá magyar atlétika!”

A Vác Városi Evezős Club közösségi média oldalának tudósító bejegyzése:
„Egyesületünk versenyzői, Horváth Csaba és Pető Benedek, valamint edzői, Rapcsák Károly és Mácsik Miklós a Héraklész program szakmai napján vettek részt a stadionban, melynek részeként az atlétikai világbajnokság kedd esti programját is megtekinthették az evezés és más sportágak Héraklész programos tagjaival! Hatalmas élmény volt és szurkolunk, hogy minél több váci evezős legyen részese ilyen eseményeknek az eredményeik után!”

Csütörtökön versenyzett a Váci Reménység Egyesületben nevelkedett, a vb-n szabadkártyával induló Fekete Fédra magasugró, aki az első magasságot (175 cm) elsőre vitte, a 180-at másodikra, az egyéni legjobbját közelítő 185-ön viszont már nem jutott túl, és összesítésben a 33. helyen végzett.

Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly