HOGY MINDENKI LEHIGGADJON: MÁR A PARKOLÓELLENŐRÖK MUNKARENDJE IS BENNE VAN AZ SZMSZ-BEN A MAJDNEM OSZTRÁK KISVÁROSBAN

Vác városvezetésének minden jel szerint a parkolóellenőrök afféle VIP személyek (talán fontosabbak, mint maguk az egyszeri polgárok), mindenesetre kiemelt figyelmet fordítanak rájuk. Sokat foglalkoznak velük és sokat várnak tőlük. Mármint minél több büntetési bevételt.

A bevezetőben megfogalmazott tételt ékesen igazolja, hogy a legutóbbi képviselő-testületi ülésen született döntés értelmében módosult a szervezeti- és működési szabályzat abban a vonatkozásban is, hogy a parkolóellenőrök munkarendje ugyancsak belekerült – újmagyarul Matkovich Ilonáék újabb dokumentumot kreáltak maguknak arról, hogy ők a fő felelősei a szemérmetlen sarcolásnak.

Hát igen, rend a lelke mindennek, ugyebár, de az egyszeri polgárok valószínűleg másmilyen rendre gondolnak elsősorban.

  • Például arra, hogy jobban el lehessen férni a köztéri padokon az életvitelszerűen az utcán tartózkodó, olykor erőszakosan kéregető polgároktól.
  • Hogy ne érjen nyakig a gaz meg a szemét a közterületeken.
  • Hogy a közterületesek nagyobb figyelmet fordítsanak a köztéri értékek védelmére, satöbbi és etcetera…

Mert a közrend- és közbiztonság védelem (is) a béka ülepe alatt van, illetve ott sem, ha arra gondolunk például, hogy még azt sem sikerült megakadályozni, hogy a Posta-parki ivókút táljából eltűnjön a kis békás szoborcsoport.

A parkolóellenőrök munkarendjére visszatérve: a részletek széles körű publicitása híján csak remélni tudjuk, hogy legalább az nincs kőbe vésve, hogy nem gyakorolhatnak méltányosságot adott konkrét esetekben.