AUGUSZTUS 20. UTÁN: MÉG VAN KIKET KÖSZÖNTENI RANGOS ÁLLAMI KITÜNTETÉSÜK KAPCSÁN

Néhány napja köszöntöttük azokat a váci polgárokat, akik kiemelkedő rangú állami kitüntetéseket vehettek át augusztus 20-a nemzeti ünnepe alkalmából, de még folytathatjuk a méltatást.

Ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére augusztus 20-a alkalmából Novák Katalin köztársasági elnök állami kitüntetést adományozott egyházi személyeknek is, s egyházmegyénkből Selmeczi Zoltán, a Váci Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának főigazgatója, valamint Varga László kanonok, a Váci Székesegyház karnagya is részesült kitüntetésben, melyeket Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes adott át augusztus 18-án a Hagyományok Házában.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes 19 egyházi személynek adott át állami kitüntetést az augusztus 18-án megrendezett ünnepségen.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült Selmeczi Zoltán Miklós, a Váci Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának főigazgatója, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége balassagyarmati csoportjának elnöke több évtizedes pedagógusi, iskolaalapító, oktatásügyi szakértői és intézményvezetői munkája, valamint közösségépítő társadalmi tevékenysége elismeréseként, valamint Varga László kanonok, a Váci Székesegyház karnagya, zeneszerző, az Országos Magyar Cecília Egyesület központi igazgatója, a Váci Székesegyházi Kórusiskola alapítója és művészeti vezetője az egyházzene területén több évtizede fáradhatatlanul végzett, kiemelkedő zenetörténet-kutatói, pedagógusi, valamint kórusszervezői és karnagyi munkája elismeréseként.
A Magyar Érdemrend lovagkeresztje a magyar állam által adományozható legmagasabb kitüntetésnek, a Magyar Érdemrendnek az osztálya.

A nemzet számára értékes, kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Magyar Érdemrend parancsnoki kereszt állami kitüntetést vehetett át a Váci Hajó SE versenyzőjeként indult Gyulay Zsolt olimpiai bajnok kajakozó, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

VO-komment

Minimum elvakult (vagy ha úgy tetszik, ösztönös) politikusi, városvezetői faragatlanság, hogy a városi ünnepségen a polgármester asszony elmulasztotta a gratuláció, a kiemelés lehetőségét azon köztiszteletnek örvendő helyi polgároknak, akik rangos állami kitüntetéseket vehettek át.
Ezért is mi kér(j)ünk elnézést?!