TOVÁBBRA IS NAGYON NÉPSZERŰEK A VÁRMEGYEBÉRLETEK, KIS SZÉPSÉGHIBA, HOGY GYORSAN KOPNAK

A nyári vakáció vagy másképp uborkaszezon idején is népszerűek maradtak a májusban bevezetett vármegyebérletek, ugyanakkor a nagy utazások időszakában még nagyobb lett a keletjük az országbérleteknek, szeptemberben, az iskolakezdéssel párhuzamosan pedig várhatóan jön egy újabb nagy kiugrás a helyibb érdekű igazolványok értékesítésben.

Már nagyon sokszoros tesztelő tapasztalatunk alapján egyre többen utaznak vármegyebérlettel szűkebb pátriánk különböző vonat- és buszvonalain.

A vonat kalauzok egyelőre jobbára szemrevételezéssel (esetleg a személyi igazolvány megmutatását is kérve) ellenőrzik a névre szóló, másra át nem ruházható utazási igazolványokat. A buszokon rendszeresített leolvasó készülékek egyre jobban működnek, ugyanakkor az is igaz, hogy olykor a sofőrök is kénytelenek jól megnézni egy-egy bérletet, bár kisebb települések között nyilván tudják nagyjából, kik a rendszeres utasok.

Ezt csak azért fontos kiemelni, mert nagyon sokak észrevétele, hogy nagyjából két hét után olyannyira megfakul még a hímes tojás módjára védett bérlet is, hogy azt már nem tudja validálni a fedélzeti leolvasó.

Ez a nyári, úgymond lazább időszakban még kevésbé okozott gondot, ám fontos lenne, hogy a tanévi főszezonba fordulva jobb minőségű, tartósabb nyomtatás kerüljön a bérletekre.