KIAKADTAK A VÁCIAK A KEGYETLEN MATKOVICH SZORGALMAS KÖZTERESEIRE

Parkolási pótdíjat kellett fizetnie egy férfinak, akit a váci közteresek büntettek meg. A férfi nem szabálytalankodni akart, hanem tévedett a parkolásnál, ezért méltányosságot kért, amit természetesen a balliberális városvezetés éber közterület-felügyelői csuklóból elutasítottak.

A közösségi média egyik váci csoportjában osztotta meg történetét egy felháborodott és csalódott férfi, akit a váci közterület-felügyelők büntettek meg. A Vácon dolgozó férfi tehergépkocsijával állt meg az egyik fizetőövezetben és mobilparkolást indított úgy, ahogy Budapesten is szokta.

Arról azonban nem tudott, hogy Vácon egy teherautóra két egyforma parkolójegyet kell váltani, vagy SMS-ben külön jelezni, hogy teherkocsiról van szó, ugyanis arra dupla annyiba kerül az óránkénti parkolás, mint egy személyautóra.

A férfi elismerte, hogy hibázott és mivel nem csalni akart a parkolással, hanem tévedésből járt el rosszul, méltányosságot kért a közterület-felügyelettől, amit elutasítottak.

Nem is tehettek volna mást a váci közteresek, ugyanis idén is ki van nekik adva, hogy mennyi pénzt kell beszedniük. 

Mint ismert, Matkovich Ilonáék ebben az évben egyéb bírságok címén 34.000.000 forint bevételre számítanak.

Ezek közé sorolják a szabálysértési, pénz-és helyszíni bírságokat; az önkormányzati rendelet megsértése miatti eljárási bírságból származó befizetéseket, illetve a közigazgatási bírság önkormányzatot megillető részét.

A közteresek jól haladnak a kitűzött cél felé. Az idén kiszabott parkolási pótdíjak összege már meghaladja a 16,5 millió forintot Vácon. 

A megbüntetett férfi ellenpéldaként hozta fel Budapestet, ahol egyszer véletlenül elírta a kocsija rendszámát a parkoláskor, de ott jóváhagyták a méltányossági kérelmét, és felhívták a figyelmét arra, hogy egy évben maximum kétszer élhet hasonló indokkal.

A kommentelők sem hagyták szó nélkül a történteket:

“Engem érvényes teljes árú éves bérlettel büntettek meg. Szinte mindennap ugyanott parkolok a munkahelyem előtt. Azonnal betelefonáltam, és kértem emailt arról, hogy nem érvényes. Ugyanis én már senkinek sem hiszek… Arra hivatkoztak, hogy valami biztos nem működött.”

“Utcai ruhában sétálgatnak… vagy épp állnak valahol és figyelnek… mostmár ez divat! De ha a kocsid törték volna fel, nyugodj meg hogy elfordítja a fejét, akkor nem sietett volna oda!”

“Az egész belvárost ellehetetlenítik ezzel a parkolási mizériával. A piacon és az üzletekben is sokkal nagyobb lenne a forgalom, ha nem kellene a parkolásért fizetni, vagy legalább kevesebbet. A nagyobb forgalom alapján több lenne az iparűzési adó. A város lakossága az ide érkező turisták nagyobb forgalmat generálnának és nem éreznék a folyamatos vegzálást.”

“Isten hozott, ugyanígy jártam. Pedig minden esetben sms-ben parkoltam, 2 évig nem volt a köztereseknek ezzel gondja, idén márciusban kaptam ugyanilyen csomagot. Hozzáteszem. Az automatán akkor még nem volt feltüntetve, hogy a rendszám mögé kell a kiegészítés, hogy tgk.”

“Semmi nem számít ezeknek csak a pénz…”

“Ezek a rohadékok akkor is megbüntetnek ha érvényes parkolójegyed van, teljesen mindegy, ráadásul figyelnek lépten nyomon, mert amint kiszállsz az autóból hirtelen ott teremnek és mint egy éhes falka szalad hogy büntethessen, undorítóak….” – írják a váciak.

 

forrás: facebook.com/Váci Élet