RÁSZORULÓ ISKOLÁSOKNAK GYŰJT PÉNZT AZ ÖKUMENIKUS SEGÉLYSZERVEZET

Iskolakezdés együtt! címmel tizenkettedik alkalommal hirdetett országos pénzadománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet nehéz helyzetben lévő gyerekek beiskolázásának támogatására. Ebben az évben kétezer gyerek iskolatáskáját szeretnék megtölteni.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta, az elmúlt két évben a textiltermékek – mint a táska és a tolltartó – ára 60 százalékkal, a papírtermékek – így a füzetek, a rajzlap, az írólap – ára 80 százalékkal, a füzetborító ára több mint 100 százalékkal, a színes ceruzák ára pedig 20 százalékkal nőtt. Hozzátette: több olyan család van, amelynek gondot okoz az iskolakezdés.

Az adományokból a segélyszervezet személyre szóló csomagokat állít össze, a tanszercsomagban részesülő gyerekeket pedig a segélyszervezet országos intézményhálózatának látóköréből választották ki. A 1353-as adományvonal tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 500 forint támogatást jelent. A segélyszervezet online adományozási felülete a www.iskolakezdesegyutt.hu oldal, emellett a nagyobb postákon gyűjtőperselyekben is várják az adományokat.

Wolf Kati énekesnő, a segélyszervezet önkéntese idén tizenkettedik alkalommal vállalta a kampány arcának szerepét, és egy négygyerekes család történetét ismertetve arról beszélt, sokan nem tudnák a segélyszervezet akciója nélkül megoldani az iskolakezdést.

A segélyszervezet ebben az évben is vállalja, hogy a célként kitűzött kétezer iskolakezdési támogatáshoz szükséges összegen felül beérkező pénzadományból az Ökumenikus Segélyszervezet országos intézményhálózatának Kapaszkodó programjaiban részt vevő, több ezer diák felzárkózását támogatja egész évben.