BALATONI STRANDOKON SZERVEZNEK INGYENES VÍZIBIZTONSÁGI OKTATÁST

A vízi eszközök és kiegészítők biztonságos használatáról, illetve a fürdőzés szabályainak betartásáról indít oktatást gyerekeknek, családoknak és táborozóknak négy balatoni település strandján a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. – áll a cég közleményében.

A Water Safety néven futó program résztvevői az elméleti oktatás után a HUMDA Water Safety-parkban gyakorlatban is alkalmazhatják az elsajátított tudást.

Ki lehet próbálni felügyelet mellett, szakemberek segítségével az összes olyan vízi eszközt, amely megtalálható a nagyobb sportboltok polcain. Nem feltétel az úszástudás, hiszen a vízibiztonsághoz hozzátartozik a mentőmellény használata.

A program ingyenes, de a strand- vagy rendezvénybelépőket meg kell venniük az érdeklődőknek.

Augusztus 10-től 13-ig Balatonfüreden, a Kisfaludy-strandon; augusztus 17-től 20-ig Keszthelyen, a városi strandon; augusztus 23-tól 26-ig pedig Zamárdiban, a szabadstrandon, a Strand Fesztiválon tartják a szervezők a programot.

A Water Safety-parkok várhatóan 10 és 18 óra között lesznek nyitva, ami az időjárás vagy a strand helyi jellegzetességi miatt módosulhat.