A NYÁRI, HOSSZÚ SZÜNIDEI IDŐSZAKBAN IS NÉPSZERŰEK A VÁRMEGYE- ÉS ORSZÁGBÉRLETEK

Szünidő ide, vakáció oda, továbbra is népszerűek a május elejétől bevezetett vármegye- és országbérletek, amelyek sok családnak komoly anyagi könnyítést jelentenek a MÁV-Volán összevont közlekedési vállalatcsoporttól.

Több járatot érintő tesztkörutunk alapján bízvást leírhatjuk, hogy az utasok egyre nagyobb hányada él az új bérletek adta könnyítéssel, ami abban áll, hogy egy 9.450 forintba (diákoknak ezen összeg tizedébe) kerülő vármegyebérlettel korlátlanul utazhatnak a szűkebb pátriájukban a bérlet megváltásától számított egy hónapban mind a vonatokon, mind a Volán-buszokon.

A diákoknak a nyári szünidőben különösen kedvező utazási lehetőséget biztosítanak az új típusú bérletek, hiszen ők mostanában nem csupán a jobbára az otthonuk és a más településen lévő iskolájuk közötti utazáshoz szállnak helyközi buszra és/vagy vonatra, hanem mennek a szélrózsa minden irányába, különböző programhelyszínekre.

Pest vármegyében különösen fontos információ, hogy a vármegyebérlet Budapest közigazgatási határán belül is érvényes a 300 – 899 közötti és az 1000-es vonalszám feletti járatokon.