BUSZKÖZLEKEDÉSI INFRASTRUKTÚRA-FEJLESZTÉS, PARKOLÓBŐVÍTÉS VALÓSULHAT MEG ALSÓVÁROSON, ÁLLAMI BERUHÁZÁSBAN

A júliusi ülésen az önkormányzati képviselő-testület tulajdonosi és kezelői hozzájáruló nyilatkozatot fogadott el annak érdekében, hogy a Vác-Alsóvárosi vasúti megállóhelynél – állami beruházásban – bővülhessen a P + R és a B + R parkolókapacitás, javulhasson a buszközlekedés infrastruktúrája.

A napirendet sürgősségi indítványként tárgyalta a grémium, ennek indoka: július 11-én online egyeztetésen arról kapott tájékoztatást az önkormányzat az illetékes minisztériumtól, hogy a tárgyi tervezést augusztus 1-jével le kell zárni, és ehhez elengedhetetlenül szükséges a tulajdonosi és kezelői hozzájárulás elfogadása.
A szóban forgó beruházás a Budapest elővárosi vasútállomások és megállóhelyek elérhetőségének, valamint személygépjármű-parkoló és kerékpártároló létesítményeinek P + R és B + R fejlesztéséhez, bővítéséhez kapcsolódik. A projekt Vácon kívül nyolc másik helyszínt érint.

A tervezett fejlesztés keretében a belváros felőli oldalon kétoldali buszmegálló öblök, a Deákvár felőli oldalon az önkormányzati tulajdonú területen a kibővített parkolóhelyek és az új kihajtó kerülnek városi tulajdonba és kezelésbe.
A terv szerint elkészülő létesítmények: Vám utca 2 darab buszmegálló és a hozzájuk csatlakozó járda, Vám utcáról nyíló 32 darab P + R parkoló, 6 darab B + R kerékpártároló és a hozzájuk csatlakozó járda, a Rádi út mellett 61 darab P + R parkoló, a Rádi úthoz csatlakozó buszforduló és járdafelület.

VO-komment

Még egyszer hangsúlyozzuk, hogy nem önkormányzati, hanem állami beruházás révén valósulhatnak meg a fentiekben taglalt alsóvárosi fejlesztések.