A SOKAT CSÚSZTATÓ, KEVESET INFORMÁLÓ VÁROSHÁZI PROPAGANDAÚJSÁG JÚLIUSI SZÁMÁNAK MARGÓJÁRA

Városvezér kritikus rendszeres levelező olvasónk – Közéleti Margó néven bejelentkezve – legújabban ismét a helyi közpénzből kiadott havilap aktuális lapszámának tartalmát, színvonalát, készítésének költségét tűzte tollhegyre.

„Értelemszerűen kezdjük a címlapfotóval, hiszen feltűnő, hogy az impresszumban szereplő tizenegy (!!!) lapkészítő – persze nyilván városvezetői kézi irányítással – egy olyan képet tudott az olvasók képébe tolni, amin ki más, mint Matkovich polgármester őnagysága a főszereplő, amint egy játszótéri cukiskodó eseményen bájolog, mintha nem lett volna ennél lényegesebb történés, ütősebb fotótéma az elmúlt hónapban.

Visszatérve az impresszumra, ennek tanúsága szerint a főszerkesztő mellett hét tollforgató-szerkesztő munkatárs és három fotós tüsténkedett a tartalom előállításán. Úgy, hogy a névsorban már nem szerepel sem Matkovich mikorofonállványa, a fővárosból ideejtőernyőzött posztkommunista, vadliberális Vicsek Ferenc, sem a kopasz cenzorként beazonosított kagye. Noha a helyi tévé felvételei, illetve részben a városházi honlap tanúsága alapján még mindig élősködnek ők is, s nyilván nem kis pénzzel szerepelnek a – titkosított – bérlistán.

A tartalomra visszatérve, a többi között azt füllenti a kiadvány, hogy a váciak bevonásával újul meg (amúgy mikor és mennyiből is?) Deákváron a játszótér, KRESZ-park, noha Pető Csilla képviselő rákérdezése alapján egyértelműen lelepleződött, hogy a Tótváradi-Nagy Bence képviselő (Jobbik) féle előkészítő társadalmasítás nagyjából a nullával egyenlő.

Már csak kínos megmosolygásra, lapozásra érdemes, hogy „A körzeti képviselők jelentik” című rovatban az alcím deákvári potentátként jelöli Inotay Gergely alpolgármestert. Amúgy tényleg nem tűnik lényegesnek, hova deportálják, hiszen alighanem ott sem lenne hatékonyabb, mint a belvárosi, 3. számú választókörzetben, a parkolós sarcolást leszámítva.


A Cházár-iskola felújításának halasztásáról szóló információ alapján a szerkesztőség ismét feltette Matkovich beakadt lemezét arra vonatkozóan, hogy a városvezetés még mindig vár öt milliárdot az idegenforgalmi infrastruktúra fejlesztésére, de ez már tényleg komoly emlékezetkiesésre utal (hogy finoman fogalmazzunk az elmeállapotra vonatkozóan), hiszen az az összeg már Vácé, részben a PüspökVác központ kialakítására, részben a dóm történelmi léptékű felújítására.