MESSZE VAGYUNK AZ OSZTRÁK KISVÁROSTÓL TISZTASÁG ÉS KÖZMORÁL SZEMPONTJÁBÓL EGYARÁNT! – OLVASÓI NYÍLT LEVÉL

Az állampolgárok a helyi lakosságnyúzó rendelet miatt összegyűjtik a házuk előtt a fákról lehulló gallyakat, tobozokat, miközben sok helyen a városvezetés arra is képtelen, hogy elszállításukról gondoskodjon. Vogel Csaba és lakótársainak Kiss Zsolttal folytatott levelezését az alábbiakban közöljük, amiben nehezményezi ezt a méltánytalan eljárást, hogy lassan immár három hét nem volt elegendő az illetékesek számára a Berkes András utcában, hogy a lakosság által összegyűjtött, bezsákolt hulladékot megfelelő helyre elszállítsák. Valamint közzétesszük Vogel Csaba nyílt levelét a Városfejlesztő Kft. gépjármű különös parkolásairól. 

***

2023. június 23.

Tisztelt Illetékesek!

Tájékoztatom önöket, hogy utcánkban a lakók ismételten jó néhány helyen összegyűjtötték a lehullott tobozokat/tűleveleket/száraz  gallyakat.  Kérjük, mielőbb szíveskedjenek ezek elszállításáról intézkedni.

Köszönettel: Vogel Csaba és lakótársai

 

2023. június 23.

Kedves Csaba!

Köszönöm a jelzésedet, intézkedem az elszállításról.

Szép napot és jó egészséget kívánok!

Kiss Zsolt alpolgármester

 

2023. június 28.

Tisztelt Alpolgármester Úr, Kedves Zsolt!

Tájékoztatlak, hogy a jelzett fenyőfa hulladékokat a mai nap délutánjáig nem szállították el. Kérem, hogy kérdezz rá az illetékes kollégákra, hogy mikorra ütemezték.

Köszönöm intézkedésed.

Vogel Csaba 

(Erre válasz nem érkezett.)

 

2023. július 3.

Hmmm,  ahogy Forrest Gump mondta: „Az ígéret szép szó, ha megtartják…” Egyszer csak, talán, valamikor… Hogy’ is van, a remény és a halál kapcsolata? Ez a módszer nem való egy vezetőhöz…

Üdvözlettel: Vogel Csaba 

 

2023. július 3.

Nyílt levél Kiss Zsolt alpolgármesternek

Egyébiránt állampolgári közérdekű kérdés: a Városfejlesztő Kft. gépjárműveiben van-e mozgást követő GPS-es rendszer? Ki ellenőrzi a valós mozgásokat, különös tekintettel a személygépjárművekre…

A közelünkben igen sokszor lehet látni egy ingatlan előtt állni munkaidőben, hosszabb ideig céges Suzukit/-kat… és jó néhányszor céges kisteherautót/-kat, amiről pakolnak. Lehet, hogy ezért sincs kapacitás a fenyőhulladékok szervezett, rendszeres, időközönkénti összegyűjtésére?

Persze, lehet, hogy tévedek. De az tény, hogy az én értékrendem szerint az a Suzukit vezető munkatárs kicsit sokat áll magáningatlan előtt. Valószínűleg közpénzen …

Üdvözlettel: Vogel Csaba 

***

Péntek reggel (2023.07.14.) elvitték a zöld hulladékot. Mokánszky Zoltán, a körzet képviselője is szóvá tette e lakossági panaszt.