A FŐTÉRI PENGEFAL KÖRNYÉKÉN A HELYZET EGY KICSIT VÁLTOZOTT, DE EZ MÉG ÉDESKEVÉS

A hét elején írtunk arról, hogy a részben az omladozó pengefallal is határolt főtéri telek néhány pontján A/4-es kis papírok arról tudósítják a járókelőket, hogy a hely július 11-e reggeltől építési-bontási terület.

Bizonyára sokan arra következtettek ebből, hogy végre talán történik itt valami érdemleges változás, főleg miután Matkovich Ilona polgármester folyamatosan kiemelt fontosságú ügyként emlegeti a pengefal problémáját. Ámde a július 12-én tartott testületi ülésen – Manninger Péter képviselő kérdésére – maga az első számú városvezető nem tudott komoly fejleményről beszámolni a tulajdonos szándékát illetően. A mostani kis munka kapcsán csupán arról hebegett-habogott, hogy egy kerítésszakaszon a már-már összeomló építmény helyett ezután drótháló határolja a területet, illetve hogy afféle szépségtapaszként újabb festmény kerül a korábbi mellé a Garay művészeti stúdiónak köszönhetően.

Magyarán a pengefal környékén a helyzet lényegileg jobbára változatlan. Úgy tűnik, hogy a városvezéri csapat tárgyaló- és érdekérvényesítő képessége a nulla felé konvergál e téren is. Hiába beszélte korábban fennhangon Matkovich Ilona, hogy itt ő az elsőszámú vezető, itt az van, az lesz, amit ő akar.
A részben családi érdekű akarásainak „eredményét” már sokan nyögik, miközben a város érdekére hivatkozó akarásai zömének egyelőre szintén nyögés a vége.