MÁR A BALOLDALI MÉDIA IS BEISMERTE, HOGY NEM VALÓSULTAK MEG A BALLIBERÁLIS MATKOVICH VÁLASZTÁSI ÍGÉRETEI

A kormányt és a váci Fideszt folyamatosan támadó Vác és környéke portál leírta, hogy Matkovich Ilona választási ígéretei nem valósultak meg maradéktalanul.

„Való igaz, hogy négyévnyi önkormányzás után úgy érezhetik a váciak, hogy nem teljesült minden választási ígérete a mostani civil vezetésnek” – írja egyik cikkében a vaceskornyeke.hu. A portál egyébként érdemi információkkal nem látja el a váciakat, cikkeikben kizárólag a kormányt és a helyi Fideszt támadják.

Az viszont vitathatatlan, hogy nagy igazságot közöltek, amikor leírták, hogy a város jelenlegi vezetése nem teljesítette minden választási ígéretét. 

Zöld programjukban például azt ígérték Matkovich Ilonáék, hogy megmentik a Széchenyi utcai japáncseresznye fasort. Ennek ellenére a fákat nem hogy nem mentették meg, hanem sorra kivágták azokat.

Szabadstrandfejlesztést is ígértek Kisvácra, amiből már biztos, hogy nem lesz semmi. Ezt maga Matkovich Ilona erősítette meg a tavaly decemberi közmeghallgatáson. Szavai szerint:

„Amikor az engedélyek beszerzése történt, akkor egyértelművé vált, hogy itt nem fognak kiadni, merthogy ez nem strandolásra alkalmas terület……. végül is úgy döntöttünk, hogy hát strandot nem tudunk kialakítani, mert ugye mi nem kapunk erre engedélyt.” 

A baloldali városvezetés a 2019-es kampányban azt is megígérte, hogy a váci művészeti gyűjtemények országos marketingjét erősíteni fogja a turizmus fejlesztése céljából, de ezt sem sikerült megvalósítaniuk. 

Épp ellenkezőleg. Matkovichék sokáig dolgoztak azon, hogy Papp László váci és dunakanyari festők műveiből álló gyűjteményét kirakják a Káptalan utcai galériából. Papp László szerint ez csak a jéghegy csúcsa lett volna, mert eltüntették már a Duna-parti szoborparkot, Közép-Európa legnagyobb öntöttvas-gyűjteményét, valamint Hincz Gyula életművét is. Papp szerintMatkovichék egyenesen a helyi kultúrának mentek neki.” Papp László végül az államtól kapott segítséget, így Matkovichék nem tudták az utcára rakni a Modern Művészeti Gyűjteményt.