MÉG CSÜTÖRTÖKIG LÁTOGATHATÓ A NEMEZELŐ SZAKKÖR KIÁLLÍTÁSA A PIARISTA KILÁTÓ KÖZPONTBAN

A nemezelő szakkör tagjai 2022 októbere óta heti rendszerességgel alkotnak a Piarista Kilátó Központban. A foglalkozássorozaton elkészült alkotásaikat egy kamarakiállításon mutatják be a közönségnek.

A szakkör elindítását a Nemzeti Művelődési Intézet támogatta. A résztvevők a foglalkozás keretében ismerkedtek meg a hagyományos alapanyaggal és együtt tanulták ki a nemezelés fortélyait. 

A már elkészült alkotásokból június 19-én nyitottak meg egy kiállítást a Piarista Kilátó Központban. Az eseményen Németh Bea Gránátalma-díjas népi iparművész elmondta: a művek nemcsak láthatóan szívvel-lélekkel készültek, de olyan magas színvonalat képviselnek, amely messze túlmutat a kezdő szakköri kereteken. Németh Bea méltatta a foglalkozást vezető Ádám Izabella elhivatottságát, hozzáértését és tökéletességre való törekvését is.

A Piarista Kilátó Központ a Petőfi Klub kezdeményezéséhez csatlakozva segített megvalósítani a nemezelő szakkört számos egyéb program mellett a Petőfi-emlékévben.

„Bízunk benne, hogy a többek között filmvetítésekkel, színházi előadással tarkított Petőfi200 programsorozatunk révén értékes és emlékezetes élményekkel gazdagodtak a hozzánk ellátogatott váciak” – mondta el Katona Miklós, a Piarista Kilátó Központ igazgatója.

A nemezelő szakkör kiállítását június 28-ig lehet megtekinteni előzetes regisztráció után. Időpont a regisztracio@kilato.piarista.hu e-mail címen lehet egyeztetni.