IDÉN MÁR 50 GYALOGOS ÉS 20 MOTOROS HALT MEG KÖZÚTI BALESETBEN

Véget ért a tanév, sokan indulnak nyaralni belföldre és külföldre egyaránt, de az autópályákon, a főbb közlekedési útvonalakon a külföldről érkező, Magyarországon átutazó vendégmunkások miatt is jelentősen nő a forgalom. Gyakran több ezer kilométert vezetnek az autósok, nem tartanak pihenőidőt, ami életveszélyes kockázatot rejt magában – hívja fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság. 

Az utóbbi hónapokban rendkívül sok halálos kimenetelű baleset történt az országban. Márciusban két tragikus hétvége is volt, amikor három nap alatt 8, illetve 10 ember halt meg közúti balesetekben. Május 19-21. között hat balesetben 7-en, június 9-11. között pedig nyolc balesetben 9-en haltak meg.

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy a biztonsági öv, illetve a gyerekeknek a biztonsági ülés használata életmentő lehet. 

A vakációjukat töltő gyerekek közül sokan közlekednek kerékpárral, rollerrel vagy gördeszkával, ami szintén könnyen vezethet balesetek kialakulásához. A gyermekekkel történt balesetek egyharmada a nyári hónapokban történik.