LAPSZEMLE: ISMÉT NAGYON SZÍNES ÉS IZGALMASAN TARTALMAS OLVASNIVALÓT KÍNÁL A VÁCI POLGÁR HAVILAP

Ismét számos figyelemre méltó ismeretterjesztő, elgondolkodtató, hiánypótlóan tudósító írást közöl a város egyetlen számottevő, szemlézésre érdemes lapjának megmaradt kifejezetten helyi újság, a Váci Polgár havilap legújabb lapszáma.

A júniusi lapszámot egy szomorú halálhír és egy ünnepi születésnapi évforduló is tematizálta.
Kucsák Gábor felelős szerkesztő, Bíró György korábbi képviselő, természetvédelmi szakember és Szórád Ágnes főmunkatárs is nekrológot írt Hajdú Sándor többszörös korábbi önkormányzati képviselő (sokaknak csak Sanyi bá’) búcsúztatásaként, bizony, sokat köszönhet a város ennek a karakán polgárnak, aki megbízott művelődési ház vezetőként ugyanúgy helytállt mint később lakótelepi érdekvédőként, nagy tudású túravezetőként.
Ugyanakkor egy másik jeles váci polgárt, a lapban rendszeresen publikáló Pinke József tanárurat 85. születésnapja alkalmából köszönti a lap, a jókívánságokhoz mi is csatlakozunk.

Ismét újabb érdekes úti beszámolót közöl a lapszám a méltán népszerű „Hazajáró” stábjának alapító tagjaitól, Kenyeres Oszkártól és Moys Zoltántól, akik ezúttal a sorozat egy Gömörországba tartó epizódjáról számolnak be naplójegyzetükben.
Sokaknak jól vagy rosszul cseng, még többeknek pedig valószínűleg teljességgel ismeretlen a Limbus kifejezés Vác egyik korábban gettóként számon tartott településrészéről, mindenki figyelmébe ajánljuk ezzel kapcsolatban Bereznai László ismeretterjesztő, nosztalgiázó cikkét.
Beszámol továbbá a lap a Kolping egyesület és a Váci Egyházmegyei Könyvtár újabb író-olvasó találkozójáról, az egyedülállóan szerteágazó pedagógiai feladatot ellátó Cházár-iskola eseményeiről, újdonságairól, a Történelmi Emlékhelyek Napja helyi programjáról is.