OKOSRAKTÁR ÉPÜL VÁCON, AHOL 200 EMBER KAP MAJD MUNKÁT

Okosraktárat épít a CECZ cégcsoport Vácon. A 25 milliárd forintos beruházás bokrétaünnepén a pénzügyminiszter a fejlesztést a kormány 2010-ben meghirdetett keleti nyitás gazdaságpolitikája fontos elemének nevezte, amelynek célja az ázsiai piacokkal szorosabb együttműködés kialakítása és az, hogy Magyarország hídfőállás legyen a két kontinens közötti gazdasági kapcsolatokban.

Varga Mihály emlékeztetett rá, hogy a programnak az első pillanattól kezdve Kína a legfajsúlyosabb szereplője. Az ázsiai ország 2013-ban hirdette meg az Egy övezet egy út programot, melyhez Magyarország 2015-ben csatlakozott. Egyik kiemelt projektje pedig a Budapest-Belgrád vasútvonal kiépítése, amely kapcsolatot teremt majd a nyugat-európai és ázsiai tengeri szállítmányokat fogadó Pireusz kikötőjével.

Varga Mihály beszélt arról is, hogy jól halad a légi selyemút kiépítése. Jelenleg heti öt repülőjárat gondoskodik az áruszállításról, de a hosszabb távú tervek szerint a Liszt Ferenc repülőtér a kínai export-import áruk regionális légi elosztóközpontjává válhat.

Gazsó Balázs László, a CECZ Kft. ügyvezetője a többi között azt emelte ki, hogy a logisztika, az automatizáció és a technológiai fejlődés új korszakának megjelenését is ünneplik Vác térségében. Az épülő raktárat a legújabb technológiákkal, automatizált rendszerekkel szerelik fel. Munkahelyteremtési szempontból is jelentős a beruházás, mivel 200 embert fognak foglalkoztatni.

Az eseményen stratégiai együttműködési megállapodást írtak alá a CECZ Kft. és Kína legnagyobb globális ellátásilánc logisztikai szolgáltatója, a Sinotrans képviselői.

 

forrás: MTI