AKÁR A NEMZETKÖZI ŰRÁLLOMÁSRA IS ELJUTHATUNK A VÉNÉGY FESZTIVÁLON A VR-SZÍNHÁZZAL

A varsói Koncept Kultura Alapítvány második alkalommal hozza el a VR-színházi élményt a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozóra.

A tavalyi közönségkedvencek mellett 2023-ban főként új filmek szerepelnek a programban, köztük a 10. Színházi Olimpia tiszteletére két színházi tematikájú alkotás is.

Az érdeklődők légkondicionált körülmények között, speciális forgószékekben ülve, a legújabb VR-szetteket használva élhetik át az egyedülálló virtuálisvalóság-élményt.

Fizikailag egy térben tartózkodva olyan különböző helyeken találhatják magukat, ahol soha nem lehetnének. Így például elmerülhetnek a víz alatti világban a „lengyel Titanic”, az MS Piłsudski elsüllyedt roncsai nyomán. Történelmi időutazásra indulhatnak, ahol egy csata részeseként vehetnek részt a harcokban. A lengyel mozitörténetbe is bepillantást nyerhetnek az első lengyel játékfilm 3D-s rekonstrukciója által. A többszörös fesztiváldíjas Space Explorers résztvevőjeként eljuthatnak a nemzetközi űrállomásra.

Akik pedig a valódi VR-színház élményt szeretnék megélni, felléphetnek a világhírű Cirque du Soleil kanadai újcirkusz társulat „színpadára”, ahol egy különleges, 360 fokos nézőpontból tekinthetik meg a Dreams of O (O álmai) című előadást.

A VR-színház sátorban minden nap 14 és 19 óra között várják az érdeklődőket, kivéve június 23-án, amikor 16 órakor nyit a sátor. A filmek többsége angol felirattal vagy angol szinkronnal tekinthető meg.

A VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozót június 22-25. között rendezik meg Nagymaroson, idén tizedik alkalommal.