MÉDIAEGYENSÚLY VÁCON, AVAGY KIK IS A FŐVEZÉREI A MATKOVICH-REZSIM MŰKÖDÉSÉRŐL SZÓLÓ HAZUDOZÁSNAK?

A balliberális, jó pénzért kirekesztést, félelmet, elnyomatást hazudni is kész áldemokraták állandóan azt szajkózzák, hogy micsoda szégyenletes egyensúlytalanság uralkodik Magyarországon a médiafronton a bűnös nemzeti oldal javára, de nézzük csak, hogy is áll a dolog kies városunkban.

Itt bizony a labanc uralkodói allűröket* mutató álcivil, valójában Gyurcsány-katona polgármesterasszony és szivárványos csapatának sajtós brigádja olyan népes, hogy a nekik – a lakosság becsapására, az egyre undorítóbb városvezetői szennyes mosására, az ellenzék oltogatására – kitolt közpénz százezreket összerakva például már számos gyászosan elhúzódó beruházást készre lehetett volna jelenteni. Gondoljunk csak a Márvány-tér egyre lebutítottabbá ócsított átgereblyézésre, a strand gyerekmedencéjének elkészítésére, a Bauer utcai bölcsőde-beruházás végigvitelére, az új hajléktalanszállóra, a kátyúzás láthatóbbá tételére, de persze még hosszan folytathatnánk a sort. Á de nem, ezeket mindenféle finanszírozási gondok nehezítik állítólag, miközben dől a lé a haveroknak, köztük a baráti álhírgyárosoknak, cég- és intézményvezetői pozíciókba kontraszelektált tehetségtelenségeknek.

Több önkormányzat-kritikus olvasónknak is feltűnt, hogy a fajlagosan jóformán nulla hírértékű hivatalos önkormányzati újság legutóbbi számát szinte teleírta egy itt újonnan jelentkező tollforgató versenyző.

Vele az írásai alapján még nem is lenne gond, mint ahogy más tisztességesnek maradni igyekvő médiamunkások is vannak a városháza és csatolt intézményei bérlistáján (le is a kalappal előttük), na de van ott legalább három, a titkosítás miatt ki tudja milyen brutálisan túlfizetett, részben pártejtőernyős kakukktojás bértollnok is.

Merthogy a nevezett lap új, eseményről-eseményre talpaló kollégájának érkezése ellenére az impresszumban továbbra is ott virít Vicsek Ferenc és Eszes Ádám neve, és kagye ugyan nem szerepel itt, de a kopasz cenzorként lebukott elvtárs sajtótitkárként továbbra is a polgármesteri kabinet oszlopos tagja a városháza honlapjának tanúsága szerint.
Állítólagos személyiségi jogaikra tekintettel továbbra sem vált nyilvánossá a triumvirátus tagjainak bérezése, de gondolhatjuk, hogy többet keresnek mondjuk az álságosan a barikád elé tolt pedagógusoknál.

Amúgy pedig nagyjából ennyit tudnak: Vicsek az akarnok nagysasszony mikrofonállványa itt helyben (nagyobb léptékben pedig az egyik legvadliberálisabb megmondó ember), a Magyar Hangtól (vagy ha úgy tetszik az Alfahírtől) importált Eszes a Jobbik bértollnoka, kagye pedig a sokan tudják ki valójában, hát az ellenzéki beírások fő kiszerkesztője.

*allűr (főnév) jelentése
Megjátszott magatartás, modoros viselkedés, amellyel egy személy előkelőbbnek, finomabbnak akar látszani a valósnál.
Eredet [allűr < francia: allure (viselkedés, modor < járás módja) < aller (jár, megy) < latin: ambulo (járkál)]