A MEMENTO MORIBAN FONTOS MELLÉKSZEREPET JÁTSZÓ BALÁZS ANDREA IS AZ ÉVAD SZÍNÉSZE LETT A KARINTHY SZÍNHÁZBAN

Évadot zárt a Karinthy Színház, kihirdették a jövő évad bemutatóit, valamint átadták az évados díjakat is.

Az évadzáró eseményen a mostani éra előtt a Váci Dunakanyar Színházzal is többször együttműködő Olt Tamás igazgató elmondta, hogy izgalmas és eseményekkel teli, és nagyon sikeres 41. évadot tudhat maga mögött a színház, beszédes mutató, hogy több mint 25 %-kal nőtt a nézők száma ebben az évadban.
A direktor büszke arra, hogy a színház teljesíteni tudta vállalását: A „Karinthyságot” megőrizve, friss energiákkal eltöltve, egy mai színházi nyelvet képviselve újult meg a teátrum.
Az új irányvonal szellemiségében olyan kortárs, nemzetközi élvonalban jegyzett szerzők művei kerültek színre, mint az „Imigyen szóla Luis de Funes”, melyet Valére Novarina, a francia alkotóművészet kiemelkedő alakja írt és rendezett, vagy Amélie Nothomb regényadaptációja, az „Ördögi kozmetika”, melyet Ilja Bocsarnikovsz, a sokoldalú fiatal lett származású rendező állított színpadra. Mindkét előadás hatalmas sikert aratott a nézők körében, csakúgy, mint az Olt Tamás és Valcz Péter által jegyzett, Bodrogi Gyulára írt „Nagymester”, a két szerző rendezésében, és „A bűvös szék” című Karinthy-adaptáció, melyet Olt Tamás alkalmazott színpadra. Berettyán Nándor rendezésében képviselte a klasszikus színházirodalmat Carlo Gozzi: „A szarvaskirály” című műve, amely a Gyulai Várszínházzal koprodukcióban jött létre.
A következő évadtól a Karinthy Színház új művészeti vezetője Ilja Bocsarnikovsz.
Olt Tamás elmondta, hogy a következő évadtól önálló társulatot alapít, ami óriási mérföldkő a Karinthy Színház életében. Az alaptársulatot a következő művészek alkotják:

Fotó: Balázs Andrea Facebook-oldala

Balázs Andrea, Dobra Mara, Karácsony Gergely, Kovács Vecei Fanni, Németh Gábor, Mikecz Estilla, Mohácsi Norbert és Lux Ádám.
A teátrum vezetősége megalapította az Örökös tagságot, mely kitüntetést első ízben Egri Kati Jászai Mari-díjas színésznő, és Szacsvay László, a Katona József Színház tagja, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló művész vehetett át.
A hagyományokhoz híven idén kiosztották a közönségdíjakat: az évad legjobb előadása címet a Nagymester kapta. Balázs Andrea vehette át a legjobb színésznőnek járó díjat. Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-, és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, Érdemes és Kiváló művész volt a Karinthy Színház nézőinek kedvenc férfi színésze.
A jövő évad első bemutatójára – az eddigiektől eltérően korábban – már szeptember elején sor kerül. Várhatóan az ősz első napján, Karinthy Márton születésnapján mutatja be a színház William Shakespeare tragédiáját, a „Hamletet”, Ilja Bocsarnikovsz adaptációjában és rendezésében, Dobra Mara, Bokor Barna és Karácsony Gergely főszereplésével.
Egy új, izgalmas színházi projekt keretén belül, új térbe helyezve szeptemberben visszatér Roberto Athayde: „Margarida asszony” című monodrámája Balázs Andrea főszereplésével, Böhm György rendezésében. A szétszórt, riadt, erőszakos, perverz, akarnok, szeretetéhes, komplexusokkal teli tanárnő „biológia órájának” a színház újonnan átadott játszóhelye, az új Stúdióterem ad otthont.