SZÁDOCZKI IMRE: A DOLLÁRBALOLDAL VÁCI LERAKATA A LAKOSOK MEGSARCOLÁSÁBAN A „LEGEREDMÉNYESEBB”

Szádoczki Imrével, a Fidesz váci elnökével a VácOnline rendszeres rovatában hétről-hétre értelmezzük a heti közéleti eseményeket. Ezúttal is arra kérjük az elnök urat, hogy a helyi jobboldal szemszögéből tolmácsolja olvasóinknak az előző hét fontosabb közéleti történéseit!

VO: Az elmúlt héten beszéltünk a sportcsarnok megemelt díjairól. Ez az interjú sok-sok reakciót kiváltott a közösségi médiában. Az egyik képviselő hozzászólása szerint ezek a díjak még mindig alatta maradnak a tényleges költségeknek, tehát szerinte ezzel a díjemeléssel az önkormányzat még mindig támogatja – mondjuk – az NB1-es női kézilabda csapatot. Miképpen vélekedik erről?

– Ez aztán „komoly” érvelés! Csak szólok, hogy Vác a nemzet sportvárosa, és mint ilyen, a vezetés használja is a marketingben ezt a címet. Ehhez képest egy fillér támogatást sem nyújt a csapatnak, minden lehetőséget megragad a lehúzásra. A Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság legutóbbi határozatai alapján a csapatnak fizetni kell 45.000 forintot a raktárhelyiségért, 20.000 forintot a masszőr szobáért és 30.000 forintot egy irodáért. Ezek az összegek havonta értendők. A férfi kézilabdázóknak, akik teljesen amatőr alapon a sport szeretetéért játszanak, szintén komoly díjakat számol fel a város. Az a városvezetés, amely a nemzet sportvárosát vezeti, nem érzi az ebben rejlő ellentmondást?

VO: Megírtuk, hogy megalakult a Vácért 2024 Egyesület, hogy a jövő évi választáson a „civil” álcát használva tévessze meg a választópolgárokat. Miképp értékeli e hírünket?

– Nincs meglepő benne, hiszen a dollárbaloldal támogatásával most is „civilként” vezetik a „városvezetésnek álcázott ingatlanügynökséget”. Tényleg fantasztikus a csapat! Nem akarom újra felsorolni a városban elhíresült címkéiket azoknak, akik ma a politikában vállalhatatlan tetteik ellenére is vezető beosztásban vannak a városházán. Azért arra kíváncsi vagyok, hogy a magát most éppen konzervatívnak átnevezett jobbikosok maradnak-e a csapatban, hiszen a párt vezetője nemrégiben kijelentette, hogy a 2024-es választáson senkivel sem működnek együtt. Majd meglátjuk, történtek már „csodás pálfordulások” a Jobbik esetében, így náluk bármi előfordulhat. Itt azért nem árt tudni, hogy a lapokat Gyurcsány osztja még Vácon is és neki kell majd megfelelni!

VO: Nagy vitákat vált ki a parkolási büntetésekből befolyó összeg nagysága. Hogy látja a helyi jobboldal mindezt?

– A büntetésekkel nekem személy szerint nem lenne semmilyen problémám, hiszen ott, ahol fizetni kell, és nem vesz valaki jegyet, jogos a retorzió. Itt a probléma sokkal inkább az újonnan bevezetett intézkedésekkel van. Az újonnan kijelölt területek és a hétvégi parkolási díj a nagy probléma! Ezen az alapon be lehetne vezetni a lakótelepeken is a parkolódíjat, de Isten őrizzen attól, hogy további sarcoló ötleteket adjak! A hétvégi parkolódíj valójában lehúzása a váciaknak. A Duna-parti parkolás fizetőssé tételét is életidegennek érzem. Itt SOHA nem kellett díjat fizetni és ezt most sem indokolja semmilyen városüzemeltetési szakmai érv, nyilvánvalónak tűnik, hogy ebben is csak a lakosság sarcolása zajlik.

Már csak kevesebb mint egy év van a választásokig, ennyit kell kibírnunk ezzel a „civilnek” füllentett dollárbalodallal itt Vácon!