KARÁCSONY A NEVÉT, MATKOVICH A LAKCÍMÉT NEM TUDJA LEÍRNI

Elírta a saját címét Matkovich Ilona, amikor bejegyezték a lakóhelyét neki mint elnöknek, a külföldi dollárokat gyűjtő Összefogás Vácért 2024 Egyesület nyilvántartásba vételénél.

Az erről szóló dokumentumon az van feltüntetve, hogy Matkovich Ilona Vácon, a Múzeum utca 5. szám alatt lakik.

Az ügy pikantériája, hogy ilyen cím egyáltalán nem létezik Vácon. A baloldali polgármester pedig a Múzeum utca 6-ban lakik, ahogy az a kapucsengőjén is fel van tüntetve.

A baloldalnál eddig sem volt példa nélküli, hogy ilyen bakikat elkövetnek. Karácsony Gergely főpolgármester a saját nevét nem tudta leírni a baloldali előválasztásra benyújtott jelölőíven. A keresztnevét Gelgelynek írta Gergely helyett.

Mint ismert, a váci baloldal létrehozta az Összefogás Vácért 2024 Egyesületet, aminek elnöke Matkovich Ilona lett.

A Törvényszék erről kiállított végzésében az egyesület célja is meg van fogalmazva: „Vác város polgárai egységének megteremtése és ennek segítségével érdekeik képviselete. Beletartozik ebbe a 2024 évi települési önkormányzati választásokon történő jelölt állítás, mert a demokratikus intézményrendszer működtetése együttműködés nélkül nem lehetséges.”

A baloldalnál országszerte – és most már Vácon is – bevett szokás, hogy a politikusok civilek bőrébe bújnak és egyesületeikhez gurulnak a Soros-dollárok.