VÁCI DUNAI SZABADSTRAND: ÉRVEK ÉS ELLENÉRVEK, DE AZ BIZTOS, HOGY LENNE RÁ HELY ÉS IGÉNY

Néhány napja írtunk arról, hogy talán kevésbé fájna a lakosságnak a (be)fürdőkomplexum részben építési munkaterületként való lebutított működése, ha lenne Vácnak is kijelölt, némi komforttal bíró dunai szabadstrandja – bőven jöttek a felvetésre érvek és ellenérvek közösségi média oldalunkon.

Volt, aki rögtön ellene vetette a felvetésnek, hogy ez hajóút, de hamar megkapta válaszként, hogy az egész Duna hajózási útvonal ugyebár, így aztán a témaoltogató hamarosan visszavonulót fújt a végig kulturált mederben maradó eszmecserében-feleselésben, így: „Higgye el, örülnék neki én is ha lenne, és nem a vízi rendőröket kellene sasolni, ha mártózok egyet.”

Citálunk még néhány megfontolandó hozzászólást:
„Verőcén van kulturáltan kiépített napozóstrand, öltöző, büfé, fagylaltozó, normális étterem. A víz mint fürdési lehetőség ott is csak egy illúzió.”

„… a Pokolszigeten volt kiépített strand, csónakház. Az egész város odajárt. Csak át kellett kelni a komppal. Ráadásul ingyenes volt!”

„Nem a kifogásokat kell keresni, hanem igyekezni egy sok ember számára elfogadható ingyenes vagy nagyon olcsó strandolási, pihenési helyet keresni, teremteni, ez is lehet a
város rablóinak feladata!”
„Azért lehetne tenni a fürdésért, nem lenne nagy gond, őrült költség, csak keresni kellene olyan embereket, akik értenek ilyen helyek kialakításához!”

„Példát lehetne venni Dunakesziről. Nincs túl messze. Ott már megoldott minden, ami itt csak kósza gondolat.”