MIGRÁNSOK ÉJSZAKÁZHATTAK EGY VÁCI LÉPCSŐHÁZBAN

Egy váci lakos osztott meg néhány képet egy közösségi média-csoportban arról, hogy milyen felfordulást hagytak maguk után idegenek annak az épületnek a lépcsőházában, ahol a bejegyzés írója is lakik. Ruhadarabok, bevásárlószatyor és koszos zoknik hevertek a földön szétdobálva. 

A váci lakos szerint akár migránsok is lehettek a fekete bőrű, külföldi személyek, akik az egyik Űrhajós utcai lakóépületben húzták meg magukat éjszakára.

A bejegyzés írója értesítette a rendőrséget is, de mire az egyenruhások kiértek a helyszínre, az illetéktelen személyeknek nyoma veszett.

forrás: facebook.com/Váci Élet

„2023.06.03. Deákvár, Űrhajós utca. Reggel 5 órai kutyasétára induláskor. Fél órával előtte ki lett hívva a rendőrség, ezért már leléptek. A környéken nem találtam meg őket. Leírás alapján 3 migráns – nem vicc, külföldi, fekete bőrű valamik. Mindig hangsúlyozom az önvédekezésre való felkészülést” – áll a bejegyzésben. 

A poszthoz több olyan hozzászólás érkezett, ami Vác közbiztonságát vitatja.

A váciak szerint:

„Közbiztonság 0.”

„…. nagy szerencse, hogy nem kaptak el éjszaka egy lakót sem.”

„Hogy jutottak be a lépcsőházba? Ki engedte be őket?”

„Ezt szeretnénk mi is tudni.”

Az ügyben tájékoztatást kértünk a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól is, akik közölték: „a rendőrségre 2023. június 3-án hajnalban érkezett bejelentés, miszerint egy váci társasház lépcsőházában 3 – migráns vagy csöves – ember alszik. Mire kollégáim a helyszínre értek, senkit nem találtak a lépcsőházban illetőleg a ház környékén sem, amit ellenőriztek. Rendőri intézkedésre okot adó körülmény nem merült fel.”