MINTEGY 100 HAJÓ VONULT FEL A DUNÁN SZOB ÉS VERŐCE KÖZÖTT

Idén is megszervezték a Dunakanyari Hajós Felvonulást Szobtól Verőcéig. A látványos program egyszerre népszerűsítette a Dunakanyart és a dunai hajózást – írja a 0627.hu. 

„A térség turisztikájában érdekeltek számára ez egyfajta turisztikai szezonnyitó is” – mondta a térség országgyűlési képviselője. Rétvári Bence hozzátette, hogy „amikor a veszélyek korát éljük és az emberek számára egyre inkább fontos a biztonság, akkor különösen fontos felhívni a figyelmet arra, hogy ha hétvégére, vagy nyárra programot keresnek, akkor a Dunakanyarban mindent megtalálhatnak.”

Az országgyűlési képviselő felsorolta azokat a fejlesztéseket is, amik a Duna két oldalán valósultak meg annak érdekében, hogy a turisták minél sokrétűbb programokkal tölthessék el szabadidejüket.

„Felújítottunk három kikötőt, három kisvasút vonalat. Építettünk két új csónakházat. Kerékpárutak felújítására került sor, bringaparkok épültek. Igyekszünk a megállókat is egyre komfortosabbá tenni. Újabb és újabb erdei szálláshelyek, és különleges élményeket nyújtó helyek jönnek létre. Minden évben újabb turisztikai fejlesztéseket találhat, aki a Dunakanyarba érkezik. Nyitott karokkal várunk mindenkit” – zárta gondolatait Rétvári Bence.

A szobi kikötőből indult felvonuláson a Budapest hajót követve indult meg a vizek szerelmeseinek menete egészen Verőcéig. Több hajókülönlegesség is részt vett az eseményen, köztük a katasztrófavédelem két hajója, valamint a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredének aknamentesítője. A vezérhajó fedélzetén a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar művészei és Spy the Ghost zenélt.

Visegrádhoz érve nemzeti színű füstgyertyákat gyújtottak Rétvári Bence és Erős Gábor országgyűlési képviselők, valamint Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Verőcére érve pedig beach partyval folytatódott a program. Az eseményt a MAHART, a Dunakanyari Védegylet Alapítvány és az Aktív Dunakanyar csapata szervezte.

fotók, forrás: 0627.hu