VÁCI SZAFARI, AVAGY DZSUNGELHARC A MAJDNEM OSZTRÁK KISVÁROS KÜLÖNBÖZŐ KÖZTERÜLETEIN, A BELVÁROSBAN IS

Már megint sok helyütt szinte derékig, néhol még magasabbra ér a gaz- és fűtenger különböző közterületeken szerte a városban, úgy tűnik, ez a feladat (is) meghaladja a szivárványos városvezetés képességeit.

Bizonyára számos jól fizetett, megkent médiatroll ráugrik majd a felvetésre, megpróbálva védeni a mundér rég elveszett becsületét, mondván, hogy ütemterv szerint mennek ide-oda az illetékes cég fűkaszásai, na de a valóság durván szembejön ezzel az érveléssel – itt bizony totális káosz a látszat, és ha terv szerint van ez, annál rosszabb az egyszeri városlakóknak.

Az egyik képünkön alig látszó terepjáró (vagy legalábbis nem mini) autó vezetője tényleg afféle szafari fílinget élhetett meg ezen a helyen (ami amúgy a belváros fészkes fészke, az 1-es körzetben), egy másik, szintén frekventált helyen készült fotónkon sem kellett bíbelődni a rendszám kitakarásával, elég volt hozzá a gizgaz, amiben egy furgon, kisbusz is simán megbújhatna, megint másutt meg arra lehet gyanakodni, hogy talán a villanypózna teljes begazosítása a cél.

Ez bizony folyamatosan siralmas összkép és bizonyítvány, néhol egyértelműen az látszik, mintha bizonyos placcok lekerültek volna illetékesék vezénylési térképéről – mondhatjuk erre, hogy na ja, egyszer úgyis minden zöld növényzet kiszárad, minek bíbelődni vele.

2019 ősze előtt a mostani döntéshozó többségű szivárványos csapat, a Matkovich-rezsim több vezére ezerrel hangoskodott, ha némely fűszálak csálén nőttek, felelősöket kerestek, fejeket követeltek, teleharsogták a médiájukat, hogy itt micsoda skandalum van.

És akkor most mi van? Talán rend? Á, dehogy. Nihil van, züllés, dekadencia. És egyre több már-már nyakig érő gaz.
És ide visszakanyarodva vegyük észbe: ez egy ilyen műfaj, a füvek, gazok, gyomok (főleg ilyen sok esős, sok napsütéses időben) erőteljesen nőnek, burjánzanak, csúfítanak és bosszantanak, sőt, adott esetben allergizálnak is – tessenek hát hatékonyabban kezelni ezt a közfeladatot!