VAJON MIÉRT FUTAMODOTT MEG, KÍGYÓZOTT EL GYURCSÁNY PÁRTVEZÉR A NAGY DIRREL-DURRAL BEHARANGOZOTT VÁCI FŐTÉRI MAJÁLISUK ELŐL?

Közéleti Margó néven újra bejelentkező rendszeres levelező, publicista olvasónk legújabb írásának tanúsága szerint azt mondta a családnak szombaton ebéd (és egy röpke sziesztázás) után, hogy ha bárki kérdezi az elkövetkező három órában, hol van, hát mindenáron a főtéren, hiszen nem mást vártunk ide, mint Fletó vezért, a váci önkormányzati szivárványos csapat névleges urát és parancsolóját.

Következzék hát a folytatásban Közéleti Margó véleménycikke:

„Én tehát ott voltam a főtéren, de nem túl sokaknak tudnék alibit igazolni, ugyanis rajtam kívül csak néhány elvakult pártaktivista verbuválódott össze az ő létszámuknál számosabb kétes egzisztenciák mellett, a melegtől lihegve, talán igére is szomjazva várták (na jó, vártuk együtt) a nagyvezért, no meg a beharangozott ingyen lángost is nyilván, ám mindhiába.
Nem folytatom, mert a szemkilövető, vörösiszapos, kocsmától kricsmiig kígyózó DK-elöljáró helyett Sződligetről importált pótlólagos szónok, Juhász Béla községvezető nemigen érdekelt, s ahogy láttam, másokat sem nagyon, magunk között szólva nímand ez a fazon úgy, ahogy van.
Tehát ha bárki kérdezi, szombaton négy után mindenáron a Duna-parton voltam kifulladásig, több koncertet is hallottam a motoros találkozón, jó volt, na.

Így hirdette saját oldalán a DK a hétvégi eseményeket, de erre csak hümmögni tudok:

»A Demokratikus Koalíció a fennállása óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy tagjai és szimpatizánsai rendszeresen találkozhassanak egymással. Egy összetartó, élő és aktív közösség  vagyunk. Nem csak szórólapozni, kampányolni szoktunk együtt, hanem a szabadidőnkben is szívesen találkozunk, ez tett minket az ország legnagyobb ellenzéki közösségévé…

A Demokratikus Koalíció tagjai most hétvégén egy országos programsorozat keretében fognak együtt majálisozni az ország 24 pontján egyszerre. Számunkra fontos, hogy ne csak
a kamerák előtt álljunk ki a hatalom ellen, hanem a kampány időszakokon kívül is együtt legyünk. Lesznek koncertek, gyerekprogramok, és még DK-s politikusokkal is lehet
találkozni…«

Részemről tehát: Hüm, hüm, hüm…”