GYURCSÁNY FERENC NÉLKÜL VOLT KÉNYTELEN MAJÁLISOZNI A DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ VÁCON – VIDEÓ

A párt szombaton országszerte 24 helyszínen rendezett majálist, ahol a hírek szerint mindenhol megjelent a pártelnök. Vácon a meghirdetett 15 órás időpontban azonban csak néhány tucat ember várt a rendezvényre, a hivatalos indoklás szerint Gyurcsány Ferenc programja az előző helyszínen húzódott el. A HírTv híradása.

A Fehérek templomában megtartott esküvő is népszerűbb volt Vácon, mint Gyurcsány Ferenc hetek óta reklámozott majálisa. A Demokratikus Koalíció rendezvényén a meghirdetett időpontban néhány tucatnyian várták csak a pártelnököt. Az őt helyettesítő Pest vármegyei területi igazgató szerint ez a rendezvény családias jellegét húzta alá.

– Este hétig tart a rendezvény. Ha idejön mindenki három órára, akkor persze azonnal elfogy a lángos. Én azt gondolom, hogy este 7-ig kellene kitartani és teljesen rendben leszünk – nyilatkozta Jószai Teodóra, a Demokratikus Koalíció Pest vármegyei területi igazgatója.

A rendezvényen Gyurcsány Ferenc hiányában a korábban Momentum most már a DK színeiben politizáló Sződligeti polgármester olvasta fel az árnyékkormány legfontosabb ígéreteit a még mindig jelenlévő néhány embernek.

– Öt százalékos nyugdíjemelést kell adni azonnal! – hangoztatta Juhász Béla a rendezvényen.

Gyurcsány Ferencet a váci jobboldali pártok szervezetei molinókkal várták, mert szerintük neki nincs keresnivalója a városban.

– Nem meglepő, de Gyurcsány Ferenc ismét hazudott – nyilatkozott Szabó Csaba a tüntetők képviseletében. Azt ígérte, hogy 3 órakor itt fogunk találkozni Vácon. Erre nem jött el. Mi készülődünk a fogadására molinókkal, mert mi úgy gondoljuk, hogy Gyurcsány Ferencnek nincs itt Vácon helye. Nyilván Matkovich Ilona polgármester asszonynak fontos, mert hogy valakinek meg kell adni a kenetet, hogy ő lehet a polgármester a következő választásokon, ahogy Budapesten, Karácsony Gergely, úgy Vácon, Matkovich Ilona és Gyurcsány Ferenc forgatókönyvéből játszik.

A DK váci rendezvényén eredetileg aláírást gyűjtöttek volna a város egyik gimnáziumának egyházi kézbe kerülése ellen, de ez is elmaradt, mert a református egyház az elmúlt héten egyértelműsítette, hogy sohasem volt szándékában átvenni az intézmény tulajdonjogát.