JUHÁSZ BÉLA, SZŐDLIGET DK-S POLGÁRMESTERE ARRA RAGADTATTA EL MAGÁT: SZERINTE 3 MILLIÓ RETARDÁLT, FIDESZRE SZAVAZÓ SZEKTAHÍVŐ VAN AZ ORSZÁGBAN

Juhász Béla Róbert, Sződliget éppen DK-s (volt momentumos, valamint még számos más baloldali párt és tömörülés egykori tagja) polgármestere egy olyan videót osztott meg hivatalos Facebook-oldalán, amelyben a Fideszre szavazó állampolgárokat „retardáltnak” és „szektahívőnek” nevezik – írta meg a Vasárnap.hu.

Juhász, aki nemrég igazolt át a Momentumból a Demokratikus Koalícióba, egy TikTok-videót jelentetett meg a közösségi oldalán, amelyben felteszik a kérdést:

„Na, akkor hogy is van ez, retardált fideszesek?” Majd hozzáteszik: „Ezek után még mindig képesek vagytok vak szektahívőként követni ezt a tolvajt?” – utalnak Orbán Viktor miniszterelnökre.

A 2022-es országgyűlési választáson a megjelent sződligeti lakosok közel 48 százaléka a Fidesz-KDNP jelöltjére, Rétvári Bencére adta le a voksát. Őket nevezi retardáltnak Juhász Béla? – teszi fel a videót kiszúró 0627.hu a kérdést.

Ha az országos adatokat nézzük, akkor a polgármester nagyjából 3 060 706 magyart minősít a fent említett jelzőkkel, ennyien voltak ugyanis azok, akik a 2022-es országgyűlési választásokon a Fidesz-KDNP-re húzták be az ikszet az országos listán.

Amikor az ellenzék nem érti, hogy miért nem tudnak sikert elérni az országban, akkor érdemes lenne visszanézni az ilyen megnyilatkozásokat: azért, mert így beszélnek a magyar emberekről.