„CSAK KIBÍRJUK VALAHOGY EZT AZ EGY ÉVET” – MATKOVICHÉK LEVÁLTÁSÁT VÁRJÁK A VÁCIAK

Az elmúlt napokban újfent bebizonyosodott Matkovich Ilonáról, hogy egyházellenes. Emellett beigazolódott, hogy a váci balliberális városvezetés nem a béke, hanem a háború oldalán áll. Ezekről mi beszámoltunk, a váciak pedig hozzátették a véleményüket.

Tótváradi-Nagy Bence kérésére törölték a májusi képviselő-testületi ülés napirendjéről Mokánszky Zoltán Fidesz-KDNP-s képviselő javaslatát arra vonatkozóan, hogy Vác is csatlakozzon a Kormány békepárti javaslatához. A testületben többségben lévő Matkovich Ilonáék ezzel is azt bizonyították be, hogy ők Gyurcsányékhoz hasonlóan nem a béke, hanem a háború oldalán állnak. Mint ismert, az Országgyűlés idén áprilisban, az orosz-ukrán háború egyéves évfordulóján egy határozatban rögzítette egyebek mellett, hogy Magyarország kifejezi elkötelezettségét a béke mellett és elítéli Oroszország katonai agresszióját.

„Volt más várható? EZEKTŐL!”

„Ehhez kellett pápai áldás?”

„Van neki fiúgyermeke és férje. Akkor küldheti is őket az első csatasorba….”

„Csak kibírjuk valahogy ezt az egy évet!”

„Undorító ez a nő, egy év alatt lerombolja Vácot!!!!”

„Idióták.” – írták a kommentelők.

Megírtuk azt is, hogy Matkovich Ilonáék egy lakossági fórumot hívtak össze a váci iskolák esetleges egyházi tulajdonba kerüléséről. A polgármester hetek óta arról beszél, hogy az Északpesti Református Egyházmegye saját tulajdonába venné a Bernáth Kálmán Református Gimnázium, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolát. Matkovich szerint így az intézménnyel egy helyrajzi szám alatt lévő Madách Imre Gimnázium és egy további önkormányzati épület is az Északpesti Református Egyházmegyéhez kerülne. A valóság ezzel szemben az, hogy a reformátusok nem tartanak igényt a Madáchra és a másik épületre – közölte megkeresésünkre Nyilas Zoltán esperes.

A lakossági fórumon a reformátusok nem vettek részt, mert az eseményen szerették volna egy kivetítőn bemutatni a Bernáth-tal kapcsolatos fejlesztési terveiket, de az önkormányzat nem biztosította számukra a szükséges technikai feltételeket. Ezért a reformátusok napokkal a fórum előtt jelezték, hogy nem lesznek ott a nyilvános értekezésen, amit Matkovich Ilona annyival elintézett a jelenlévőkhöz szólva, hogy „sajnálatos módon ebben a témában nem kívántak megszólalni.” Ez azért arcpirító, mert az ES TV bejátszóit minden gond nélkül levetítették nagyképernyőn.

„Párbeszédhez minimum két fél kell! Ez városunkban úgy néz ki, hogy egyvalaki előírja a főnökasszonynak, mit mondhat, csinálhat, ő pedig beleegyezik és előadja! Ők ketten, minden esetben a liberális elvek mentén, demokratikusan együttműködnek egymással!”

„Lesz Ő még dk- is nemsokára.”

„Mikor hazudik a liberális? Ha mozog a szája.”

„Egy balliberális szivárványos, moslékos múmia hazudozik… Hol a hírérték?” – fejtették ki véleményüket a váciak.