ELBUKOTT MATKOVICH GÖDI SZÖVETSÉGESE – NEM JÖTT BE AZ AKKUMULÁTORGYÁR ELLENES KAMPÁNY

Május 14-én tartották meg Gödön az időközi polgármester választást. A városlakók nagy fölénnyel szavaztak bizalmat Kammerer Zoltánnak, aki függetlenként, de a Fidesz támogatásával indult a választáson.

forrás: valasztas.hu

A szavazatok 100 százalékos feldolgozottságánál Kammerer Zoltán 57,31 százalékot, Szilágyi László alpolgármester 28,76 százalékot, míg Rataj András 13,93 százaléknyi szavazatot kapott. 

Mint ismert, az időközi választást azért kellett kiírni, mert a gödi baloldal összeveszett és a momentumos polgármester lemondott tisztségéről. 

A helyi ellenzék szimpatizánsaikkal – többek között a váci balliberális városvezetéssel – kiegészülve mindent megtett azért, hogy a városlakókat maguk mellé állítsák. Amikor idén januárban közmeghallgatást tartottak Gödön a Samsung bővítésével kapcsolatban, több ellenzéki polgármester, köztük Matkovich Ilona is megjelent az eseményen.

Mondvacsinált indokokkal tüntettek is az akkumulátorgyár ellen, mintha a helyiek érdekeit képviselnék, de a legutóbbi demonstrációjuknak nagyobb volt a füstje, mint a lángja.

Az április 20-án megtartott tüntetés a baloldal próbálkozása volt. Részt vett rajta az LMP, a Párbeszéd Magyarországért, a Stop Avalon! Tata civil mozgalom, valamint a szószólók közt volt Fót ellenzéki önkormányzati képviselője, Vargha Nóra is.

Emellett Vácról is szinte egy egész küldöttség érkezett: Inotay Gergely és Ferjancsics László alpolgármesterek, Jess Kinga önkormányzati képviselő, sőt még az egyébként Vác határait soha el nem hagyó ES TV is kivonult a helyszínre.

A tüntetést a magát politikailag semlegesnek mondó Göd-Ért Egyesület szervezte. Szaszkó Andrea alelnök úgy fogalmazott: „Kijelentjük, hogy a jelenleg zajló választási kampányban nem veszünk részt, egyetlen jelölt számára sem lehetünk hivatkozási alap.” Még hihető is lenne, hogy az egyesületben különböző világnézetű, politikailag semleges és a városért tenni akaró emberek vannak, ha nem a kormányt folyamatosan ekéző átlátszó.hu újságírója, Bodnár Zsuzsa lenne az egyesület elnöke.

Ráadásul a tüntetéshez a Soros Györgyhöz tartozó Civil Kollégium Alapítvány is csatlakozott. Ez is bizonyítja azt, hogy a gödi akkumulátorgyár bővítése elsősorban nem a helyiek szemét szúrja, hanem külföldről hergelik a magyarokat a Samsung ellen.

A vasárnapi választáson tehát a dollárbaloldalnak nem sikerült megkaparintania Gödöt és Matkovich Ilona egy újabb szövetségesét veszítette el, de Göd új polgármestere elszántan tekint a jövőre. Kammerer Zoltán korábban azt nyilatkozta, hogy le kell zárni a kudarcos múltat és változásra van szükség. 

„Eddig azért küzdöttem, hogy Magyarországnak dicsőséget szerezzek, most azért fogok dolgozni, hogy Göd is egy győztes város legyen. Irány a dobogó teteje, hajrá, Göd!” – mondta Kammerer.

A gödiek képviselőt is választottak az 5. sz. választókerület élére, ahol szintén Kammerer Zoltán kapta a legtöbb voksot; az érvényes szavazatok 51,5 százalékát.