A LEZÁRT KIS LIGETI FAHÍD A MOSTANI VÁROSVEZETÉS ALKALMATLANSÁGÁNAK ÚJABB SZOMORÚ MEMENTÓJA

Közéleti Margó néven bejelentkező rendszeres levelező olvasónk így kezdi újabb véleménycikkét: A ligetben sétálók azzal szembesülnek néhány nap óta, hogy illetékesék lezárták a Gombás-patakon átívelő fahidat, ezzel addig nincs is baj, hogyha veszélyes, hát ne is mehessen rá senki, ám a hivatalos városházi honlapon szereplő indoklás és jövőkép már több kérdést felvet és még több sebből vérzik.

Olvasónk így folytatja írását, amelyhez fotókat is küldött ezúttal:

Nagyjából ez a szánalmas magyarázkodás lényege: azért a lezárás, a helyi kis hivatalos kerítés, mert az építményt a korábbi években elhanyagolták, a szükséges karbantartás és felújítás nem történt meg, a felkért szakértők véleménye szerint pedig jelenlegi állapotában a híd használata balesetveszélyes, az építmény állapota nem biztonságos.

A jövőképről meg azt tudhatja meg a városházi honlapról (is) tájékozódó polgár, hogy a gyors javítás nem lehetséges, a szerkezetet le kell cserélni.

Mivel ez hosszabb időt is igénybe vehet, kérik a Duna felőli betonhidat – amelyen a kerékpárút is áthalad – használó gyalogosokat és kerékpárosokat, hogy fokozott körültekintéssel közlekedjenek.

Na már most, ez a közlés úgy szemforgatás, úgy mismásolás, úgy széltolás a mostani városvezetés részéről ahogy van, hiszen ha nem vették volna észre, immáron csaknem négy éve ők a mindenhatóság ebben a jobb sorsra érdemes – hál’ Isten, nem osztrák – kisvárosban, és hát ezek szerint ezt a feladatot sem vették észre (vagy nem vették komolyan) eddig, most meg visszafelé mutogatnak.

De hát nincs mit csodálkozni ezen ebben a helyben toporgó, kátyúba került városban, Vác hovatovább a városvezetés által elutasított és a bedőlt beruházások mintatelepülése – kár érte, kár ezekért az elpocsékolt lehetőségekért és évekért.

Ez a híd a mostani városvezetés ténykedésének egy újabb szomorú mementója és védjegye: ez az út nem hogy jó irányba nem, de sehova sem vezet, zsákutcába húzta-tolta a szekeret a szivárványos csapat.

Persze nem csodálkozhatnánk, ha a jövő tavaszi helyhatósági választásig elkészülne itt az új szerkezet, s Matkovich Ilona polgármesteri őnagysága – három szintén jól fizetett alpolgármesteri kandúrjával vállvetve – saját kezűleg gurítana át rajta egy hordót amúgy avatásilag.