MATKOVICHÉK HELYETT EGY VÁLLALKOZÓTÓL KAPNAK SEGÍTSÉGET A VÁC-NYULASON ÉLŐK

Egyre nagyobb problémát okoznak az illegális szemetelők Vác-Nyulason. Az ott lakók térfigyelő kamerával fülelnék le az elkövetőket. A beruházás költségeit egy vállalkozás vállalta magára az önkormányzat helyett.

Rengeteg a szétdobált szemét Vác külterületi részén, Nyulason. Az egyébként csendes és békés zöldövezet számos helyén halmokban áll a hulladék.

A telek-és ingatlantulajdonosok hosszú idő óta szélmalomharcot vívnak azokkal az ismeretlenekkel, akik sok esetben magánterületekre pakolják le a szemetüket. Több helyen táblákkal hívják fel a figyelmet a hulladéklerakás tilalmára. 

A helyieknek bizakodásra ad okot, hogy hamarosan elhelyeznek egy térfigyelő kamerát a Felső-Nyulas utca és a Lilaakác utca találkozásánál, ami önkormányzati közterület.

A beruházás költségeit azonban nem Matkovichék állják, hanem egy vállalkozó. 

A korábban környezetvédelemmel és zöld szemlélettel kampányoló baloldali városvezetés annyit tett az érintett váciak érdekében, hogy megadták az engedélyt a kamera kihelyezésére és bekötésére a közterület-felügyelet rendszerébe. 

Felmerül a kérdés, hogy Matkovich Ilonának, aki korábban azt mondta, hogy ő minden váci lakos polgármestere szeretne lenni, vajon mennyire fontosak a Nyulason élők, ha még egy kamera telepítésének költségeit sem állja az önkormányzat?

Az pedig egyenesen szerencséje a városvezetésnek, hogy nem az egykori lőtér környékén szerelik fel az új kamerát, máskülönben az is rögzítve lenne, hogy az önkormányzathoz tartozó Váci Városfejlesztő Kft. ott önti le a szemetét.