VÁCIAK: A KÖZTERESEK CSAK AZÉRT VANNAK, HOGY BÜNTESSENEK

Futótűzként terjedt el egy váci apuka bejegyzése a Facebook-on arról, hogy a minap gyermeke vette észre egy vélhetően hajléktalan ember, a játszótéren hagyott holmiját. Sok váci véleménye erről az, hogy a közterület-felügyelők dolga lenne figyelni arra, hogy ilyen ne történhessen meg, de ők inkább fáradhatatlanul bírságolnak.

„Szuper kivinni a gyereked a kedvenc játszóterére, ahol azzal szembesülsz (először a gyerek), hogy valaki úgy döntött, hogy f*sza lenne ott lakni, illetve szétdobálni a kaja maradékot és a csikkeket…… Közteresek?!” – ezt írta bejegyzésében egy váci apuka, miután azzal szembesült, hogy a város egyik játszóterére a látottak szerint beköltözött egy hontalan ember, aki felfordulást hagyott maga után. 

forrás: Váci Élet/Facebook

A bejegyzést rögtön ellepték a hozzászólások. Úgy mint az apuka, a kommentelők sem a hajléktalan embert támadták, hanem a közterület-felügyelőket, akiknek a gyerekek érdekében a higiéniát szem előtt tartva mihamarabb el kellene hárítaniuk az ilyen helyzeteket. A felügyelők azonban csak azt követően mentek ki a helyszínre, hogy többen is jelezték nekik.

Több váci véleménye az, hogy a közteresek csak az autósok büntetésével foglalkoznak.

„Közterület-felügyelet van, ők kb annyit csinálnak, hogy a tilosban parkoló autót lefényképezik, meg a kórházban, ha valaki gyepen parkol, azt felírják!”

„Közteresek nem érnek rá, ezektől nem látnak egy fillért sem. Büntetnek, mintha rendőrök lennének.” – írták a váciak.

Nem állnak messze a valóságtól, akik azt mondják, hogy a közterület-felügyelők elsősorban a parkolási büntetések kiszabásával töltik a munkaidejük nagy részét. Ezt bizonyítják a havi jelentések is, amikről rendre a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság ülésén adnak tájékoztatást.

A legfrissebb adatok szerint március 30. és április 30. között 2.867.900 forint pótdíjat szabott ki a közterület-felügyelet az autósokra Vácon. Mint ismert, a Matkovich Ilona vezette balliberális önkormányzat idén 34 millió forintot vár a városkasszába egyéb bírságok címén, amibe a parkolási eljárások is beletartoznak.