SZÁDOCZKI IMRE: VÁC SZÍNE-JAVA RÉSZT VETT A PÁPAI SZENTMISÉN – MATKOVICH „BÉKEPÁRTI” LETT – FEHÉR ZSOLT PEDIG MARADT A RÉGI

Szádoczki Imrével, a Fidesz váci elnökével a VácOnline rendszeres rovatában hétről-hétre értelmezzük a heti közéleti eseményeket. Ezúttal is arra kérjük az elnök urat, hogy a helyi jobboldal szemszögéből tolmácsolja olvasóinknak az előző hét fontosabb közéleti történéseit!

VO: Posztja alapján nagy élmény volt a váci jobboldaliaknak is a pápai szentmisén való részvétel. Ön miképpen élte meg?

Az elmúlt hétvégén hazánkba látogatott Ferenc pápa, a katolikus egyház feje. A vasárnapi Kossuth téren tartott szentmisére közös utazást szerveztünk, hogy együtt éljük meg ezt a csodát. A hajnali 5:28-as vonattal utaztunk Budapestre és mondhatni alig fértünk fel a szerelvényre. A Nyugatiban találkoztunk még Csaba testvérrel, aki éppen a Székelyföldről érkezőket várta, aztán elindultunk a helyszínre. Egy csoda volt már a várokozás is, a szentmise pedig szerintem mindannyiunk életének meghatározó része. A pápa bevonulása alkalmából szinte érinthető közelségben voltunk a Szentatyához, hihetetlen élmény volt, teljes átszellemültségben érkeztünk haza.

VO: A polgármester asszonyra is nagy hatással volt az esemény, hiszen jól láthatóan megtért! Egy pár szót publicistánk is szentelt e váci közéleti „csodának”!

Az egész eddigi munkássága alatt – minden írásában és a politikai működése során – egyházellenes megnyilvánulásokban bővelkedő hölgy is kilátogatott a Szentatya miséjére és lelkesen posztolt egyet az eseményről. A képen átszellemült arccal réved a világba és a közéleti megosztottság ellen érvel. Azért talán először a maguk háztáján kellene szétnézni, kedves polgármester asszony! Lenne mit javítani a magát „városvezetésnek álcázott ingatlanügynökség” megosztottság elleni harcában is, nem beszélve a többiről!

VO: A pápalátogatással kapcsolatban született még egy fantasztikus dal, ami két rendkívül tehetséges váci zenész nevéhez köthető. Hogy fogadta a váci jobboldal a helyi alkotók e hirtelen jött sikerét?

Pálinkás Gergely és Toldi Tamás az eddigi munkásságukkal már bizonyították hovatartozásukat, de ez a dal, a „Magyar Fohász 2023” az eddigi alkotói csúcspontjuknak tűnik. Riportunk  pillanatában éppen 608 ezer megtekintés van a legnagyobb videomegosztó platformon és vasárnap a szentmise előtt is lejátszották sok-sok ezer ember előtt. Azért a váci baloldalt az is minősíti, hogy az egyik a „rossz nyelvek” szerint, városunk Nagy Átállójaként és egyúttal Pénzhiénájaként elhíresült alpolgármesteréhez köthető oldal még ebből is tudott negatív hírt kreálni. Ez megint csak őket minősíti, akár még köszönettel is tartozunk neki/nekik! Már számtalanszor mindenki számára bizonyította ő és a baloldali frakciója minden tagja, hogy mire lehet számítani tőlük… Itt visszakanyarodnék Matkovich Ilona megosztottság elleni harcához…

VO: Fehér Zsolt nem tud leállni, a közösségi oldalán folyamatosan csak előbújik belőle a polgármester asszony szerinti már réges-régen megváltozott, egykori fiatal náci és perverz posztoló. Miképpen vélekedik az Emberi Kapcsolatok Bizottsága elnökének a virtuális térben való ámokfutásairól? 

Magát Zsizsiknek becéző, az ArboNyúz című szennylap szerkesztője, valamint az egykor szebb napokat látott Jobbik nevű, most éppen magukat „konzervatívnak” vélő párt helyi elnöke a héten is hozta a kötelezőt. A maga alpári módján, a sok-sok virág és nyuszi poszt után mindig kibújik a szög a zsákból, most éppen „sz@rházinak” nevezte országunk mostani vezetését, de rendszeresen minősíti a jobboldali sajtót, amelyet a városháza folyosóján, ha úgy adódik fizikailag is inzultáltat, és olyan arbonyúz időket idéző „közérthető” rajzokat készít, amiket csak az ő elméje tud értelmezni, egyszóval hipergáz a bizottsági elnök úr! Egyelőre nem úgy néz ki, hogy eszébe jutna elszámolni és bocsánatot kérni a perverz és váci náci ügyeivel. Lelke rajta, de azt tudnia kell, hogy az ő 1%-os pártját már senki sem hajlandó komolyan venni és velük együtt ő is a politikai süllyesztőbe kerül, ami megélhetési politikusként elég kellemetlenül érintheti majdan, de sokak szerint ezt nagyon is kiérdemelte!

Mivel az EU választás általában május első hétvégéjén van és jövőre együtt lesz az önkormányzati választással, mostantól ezt a dátumot választjuk a visszaszámláló időpontjának.

E szerint még 367 nap és 13 óra van hátra, hogy megtudjuk, vége lesz-e a baloldali váci rémuralomnak!