ELNÖKI KEGYELEMMEL KISZABADULT BUDAHÁZY GYÖRGY ÉS ÖT TÁRSA A BÖRTÖNBŐL – A PESTISRÁCOK.HU ÉLŐBEN KÖZVETÍTETT VÁCRÓL (VIDEÓ)

Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön a pápalátogatás hete különleges alkalmából élt a kegyelmezési jogkörével így mások mellett kegyelmet adott a Hunnia-perként ismertté vált ügyben jogerősen elítélteknek is, akik esetében a szabadságvesztés felfüggesztéséről döntött. Budaházy Györgyöt, az ügy Vácon fogvatartott legismertebb elítéltje a PestiSrácok.hu stábjának elmondta, hogy hálásan köszöni az államfőnek, Varga Judit igazságügyi miniszternek és mindazoknak, akik kiálltak mellette, és bármit is tettek ügyükben az igazságtétel érdekében, kiálltak, aláírták a petíciót, vagy támogatták a családokat. „Remélem, lesz alkalmam a haza szolgálatában meghálálni ezt a kegyelmet” – fogalmazott a gyurcsányi éra nemzeti ellenállásának vezetője, aki közel 15 éve tartó meghurcoltatás után csütörtökön szabadult – írta híradásában a PestiSrácok.

Budaházy lóháton távozott a váci börtönből – Fotó: Bede Zsolt közösségi oldala

A hírportáltól Gulyás Áron várta a szabadulókat a váci börtön bejárata előtt és élőben közvetített  Budaházy György és Nagy Zoltán első szabad perceiről. A másik három, terrorváddal elítélt társuk más börtönökből szabadult.

Gaudi-Nagy Tamás, az elítéltek jogi képviselője így nyilatkozott a lapnak:

hatalmas jelentőségű, örömteli döntés, hogy végre véget érhet a gyurcsányi koncepció szerinti meghurcolt hazafiak kálváriája.

Az időzítés is kiváló, mivel ismert, hogy a Szentatya különösen szívügyének tekinti a meghurcoltak sorsát. Fontos emlékeztetni arra, hogy több mint 14 év eljárás után került sor erre az elnöki mentesítésre, miután az igazságszolgáltatás ebben az ügyben csődöt mondott – fogalmazott az NJSZ vezetője. Gaudi-Nagy Tamás hozzátette: köszönetet mond minden érintett meghurcolt és hozzátartozóik nevében és mindazok nevében, akik hosszú évek óta küzdöttek velük, vagy akár mostanában csatlakoztak a szabadságért folytatott küzdelemhez.

A PestiSrácok élőben jelentkezett Budaházy György váci börtönből való kiszabadulásáról

Kiemelt kép: Polgári Mulató közösségi oldala