A PÁLYAUDVARI PÉNZTÁRAKNÁL IS ELKEZDŐDÖTT A MÁJUS 1-TŐL HASZNÁLHATÓ VÁRMEGYE- ÉS ORSZÁGBÉRLETEK ÉRTÉKESÍTÉSE

A MÁV-applikációban már a hét eleje óta elérhetők az új típusú, az adott viszonylatban szinte minden tömegközlekedési járatra korlátlanul érvényes, sok családnak akár havi több tízezer forintos spórolást lehetővé tevő vármegye- és országbérletek, s a mai nappal a pályaudvari pénztáraknál is elkezdődött az értékesítésük.

A váci vasútállomáson és buszpályaudvaron is körbenézve, érdeklődve azt tapasztaltuk, hogy a bevezetés hírének közzététele óta mostanára meglehetősen közismertté vált ezeknek a bérleteknek az elérhetősége, megannyi előnye, máris sokan vásárolják a személyre szóló, át nem ruházható utazási igazolványokat.

Újra kiemelünk néhány fontos tudnivalót:

A vármegyebérlet tulajdonosok az adott vármegyén belül bárhová és bármennyiszer utazhatnak a települések között helyközi buszokon és vonatokon egyaránt.

Mindenkinek érdemes vármegye bérletet vennie, akinek a bérlettel vagy a jeggyel való havi utazása eddig többe került, mint 9450 Ft (a tanulók és fogyatékkal élők esetében 945 Ft) és a vármegye területén belüli utazásaihoz többnyire nem feláras vonatot vagy gépkocsit vesz igénybe.

Ezek a bérletek mindig személyre szólnak, hiszen csak az utas személyazonosító okmányszámának megadásával vásárolhatók/használhatók. Az ország- és vármegyebérletek nem átruházhatók.

 

Az autóbuszra való felszálláskor az autóbusz-vezető közelében található készüléken be kell olvastatni a bérleten látható kódot, majd a bérletet és az azon szereplő igazolványt is meg
kell mutatni az autóbusz-vezetőnek, ellenőrzéskor a bérletet és az igazolványt úgyszintén meg kell majd mutatni az ellenőrnek.

Részletek: https://www.orszagberlet.hu/