MOBIL ESZKÖZÖKÖN HÉTFŐN ELINDULT A VÁRMEGYE- ÉS ORSZÁGBÉRLETEK ÉRTÉKESÍTÉSE, SOKAT LEHET SPÓROLNI AZ UTAZÁSON

A mobil eszközökre letölthető MÁV-applikációban megkezdődött a május 1-jétől használható vármegye- és országbérletek elővételi értékesítése – tudatta hétfőn a MÁV–Volán-csoport.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az „olcsó, egyszerű és igazságos” díjterméknek köszönhetően májustól korlátlanul lehet utazni vármegyéken, illetve országon belül a MÁV–Start, a Volánbusz, a MÁV–HÉV (a HÉV-szerelvényeken Budapest határáig) és a GYSEV helyközi járatain.

Hozzátették: több ezer, de akár több tízezer forinttal csökkenhet a családok havi közlekedési ráfordítása, ha a szülők és a gyerekek is rendszeresen ingáznak a munkahelyük, illetve az iskolájuk és az otthonuk között, de hétvégi kiránduláshoz, rokonlátogatáshoz is igénybe vehetik ezeket a bérleteket.

Közölték azt is, hogy eddig mintegy 1,1 millióan töltötték le a mobilalkalmazást, amellyel naponta átlagosan 64 ezer belföldi menetjegyet és jellemzően 1000-1300 bérletet vásárolnak.
A MÁV–Volán-csoport arra biztatta utasait a közleményben, hogy böngésszék az orszagberlet.hu weboldalt, így a MÁV appban, a pénztáraknál, automatáknál is egyszerűbbé, gyorsabbá válik számukra a bérletvásárlás.

A váci busz- és vasúti pályaudvaron is érdeklődve azt az információt kaptuk, hogy a jegypénztáraknál, személyesen április 28-ától lehet megvásárolni az új típusú bérleteket.