HÉTFŐTŐL MÁV APP-ON MÁR MEGVÁLTHATÓK LESZNEK A MÁJUS 1-JÉTŐL ÉRVÉNYES VÁRMEGYE- ÉS ORSZÁGBÉRLETEK

Néhány nap múlva, április 24-től már meg lehet venni a május 1-től érvényes kedvezményes vármegye- és országbérleteket, első körben online módon.

Országbérlet: 2023. május 1-jétől egyetlen bérlettel korlátlanul utazhatnak az országbérletet vásárlók az egész országban helyközi buszokon és vonatokon egyaránt.

A vármegyebérlet tulajdonosok az adott vármegyén belül bárhová és bármennyiszer utazhatnak a települések között helyközi buszokon és vonatokon egyaránt.

Mindenkinek érdemes vármegye bérletet vennie, akinek a bérlettel vagy a jeggyel való havi utazása eddig többe került, mint 9450 Ft (a tanulók és fogyatékkal élők esetében 945 Ft) és a vármegye területén belüli utazásaihoz többnyire nem feláras vonatot vagy gépkocsit vesz igénybe.

Ezek a bérletek mindig személyre szólnak, hiszen csak az utas személyazonosító okmányszámának megadásával vásárolhatók/használhatók. Az ország- és vármegyebérletek nem átruházhatók.

Az autóbuszra való felszálláskor az autóbuszvezető közelében található készüléken be kell olvastatni a bérleten látható kódot, majd a bérletet és az azon szereplő igazolványt is meg
kell mutatni az autóbuszvezetőnek, ellenőrzéskor a bérletet és az igazolványt úgyszintén meg kell majd mutatni az ellenőrnek.

Részletek: https://www.orszagberlet.hu/