MATKOVICHÉK KEZDHETNEK MAGYARÁZKODNI – VÉGÉRVÉNYESEN IS KUDARCBA FULLADHAT A BAUER MIHÁLY UTCAI BÖLCSŐDE ÉPÍTÉSE

„Hogyha nem tudjuk elkezdeni április közepéig az építkezést … akkor nagy bajban leszünk” – ezt Vác baloldali polgármestere mondta egy márciusi lakossági fórumon a Bauer Mihály utcai bölcsőde építésével kapcsolatban. Most április közepe van, ezért elmentünk a beruházás helyszínére, ahol nyoma sincs a munkálatoknak.

Év végén minden határidő lejár, legkésőbb december 31-ig el kell készülnie a Bauer Mihály utcai bölcsődének.

A mutyizó Matkovichéknak két részletben kapott 570 millió forintos állami támogatás és három év sem volt elegendő ahhoz, hogy felépítsék a kisgyermekes családok által régóta várt új bölcsődét.

A balliberális városvezetés addig húzta-halasztotta a kivitelezést, hogy a megemelkedett árak miatt most már az önkormányzat anyagi hozzájárulására is szükség van, 218 millió forintos önrészt kell vállalnia. 

Nincs munkavégzés a félbehagyott építkezésen a Bauer Mihály utcában 2023. április 18-án

Az említett lakossági fórumon Matkovich Ilona azt is elmondta, hogy amennyiben nem teljesítik a pályázati feltételeket, vissza kell fizetni a kormánytól kapott támogatást.

Ha ez megtörténik, akkor a váciak pénzéből 570 millió forint megy el a városvezetés hibájából. Emellett hiába várják, nem készül el az új bölcsőde és végérvényesen is kudarcba fullad Matkovichék botrányos beruházása.